www.crisana.ro

1. Definitii

Utilizator  – orice persoana care viziteaza site-ul www.crisana.ro.
Client - persoana fizica / persoana juridica ce efectueaza o comanda.
Produse si Servicii - orice produs sau serviciu mentionat in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre vanzator, clientului.
Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si Servicii si sa faca plata acestora.
Editor/Vanzator – societatea Anotimp Casa de Presă si Editură SA., avand urmatoarele date de identificare:

E-mail:

redactia@crisana.ro

Telefon:

0259/ 413.606; 0259/ 417.207

Fax:

0259/ 411.590

Publicitate:    

0259/ 418.878 - 0259/ 415.349

Difuzare:

0259/ 411.590, 0359/ 402.503.

Adresa:

Aleea Emanuil Gojdu, nr.3, Oradea, jud. Bihor

Cont bancar – RO 54 RZBR 0000060013036027, CUI Ro 66935, J05/2152/1991

 

Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele si Serviciile, iar Clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Produse si Servicii.

Site-ul www.crișana.ro este proprietatea Anotimp Casa de Presă și Editură S.A.

Acest document stabilește termenii și condițiile prin care puteți utiliza site-ul www.crișana.ro Conținutul acestui site (descriere, caracteristici, imagini, prețuri, forma de prezentare etc.)nu poate fi reprodus sau utilizat fără acordul în scris al proprietarului acestuia.Accesul și utilizarea site-ului www.crisana.ro se face sub autoritatea acestor reguli, în termenii și condițiile de mai jos.

Utilizarea site-ului presupune implicit acceptarea expresă a termenilor și condițiilor reglementate mai jos. Utilizarea site-ului presupune implicit acceptarea expresă  a acestor termeni și condiții,cu toate consecințele care decurg din acceptarea acestora.

Intrucât, acesti termeni se pot modifica din timp în timp, vă rugam, să verificați periodic această secțiune pentru a fi la zi cu modificarile operate.

In situația în care nu sunteți de acord cu termenii si condițiile, nu accesați site-ul.

 

2. Dreptul de autor, marca și proprietatea intelectuală

Accesul vă este oferit direct din contul dumneavoastră la site-ul www.crișana.ro și vă autorizează  să vizualizați, imprimați și să transmiteți informații existente pe site doar in scopuri personale, noncomerciale. Dreptul la copyright pentru informațiile existente pe acest site sunt deținute de cotidianul Crisana.

Reproducerea, copierea, multiplicarea, vinderea, revinderea sau exploatarea unei părți a serviciilor, accesul sau folosirea serviciilor sau informațiilor puse la dispozitie de Cotidianul Crișana, prin intermediul site-ului care încalcă legislația românească sau internațională în materie de drept de autor- Legea 8/1996, OUG 123/2005 si Legea 329/2006 și in materie de proprietate intelectuală implică răspunderea civilă sau penală.

Cotidianul Crișana iți rezervă dreptul de a impiedica prin orice mijloace contactarea și utilizarea site-ului și de a solicita sancționarea conform legislației în vigoare a persoanelor implicate, dacă există  dovada ca scopul este alterarea sau distrugerea site-ului, a conținutului sau securității acestuia, sau incercarea de a discredita sau ataca Cotidianul Crișana  produsele, serviciile si/sau angajatii acestuia.

Orice eventual litigiu în legătură cu site-ul este de competența instanței de drept comun ,de la sediul cotidianului Crișana sau in conformitate cu legea speciala.

 

3. Acces

Scopul utilizării acestui site, il reprezintă obținerea de informații din ediția online a ziarului Crișana. Orice utilizare în alte scopuri decât aceasta nu este permisă.

Pentru a obține acces la site, respectiv la serviciile și informațiile puse la dispozitie prin el, necesită obligativitatea accesului la Internet precum și cont de acces cu abonament plătit.

Cotidianul ,, Crișana ,, nu iși asumă responsabilitatea pentru securitatea liniei dumneavoastră de comunicare cu site –ul www.crișana.ro .

Prin termenul de ,, utilizator,, al acestui site se intelege orice persoană fizică sau juridică care va accesa acest site.

 

4. Reguli de utilizare

Nu sunt permise; copierea, multiplicarea, distribuirea, arhivarea sau păstrarea, prin orice mijloace,a materialelor și informațiilor existente pe acest site, încercarea de a interveni, prin orice mijloace, în conținutul acestui site, ștergerea sau modificarea prin orice mijloace a materialelor și informațiilor publicate, sau încercarea de a acționa în acest scop; încercarea de a testa vulnerabilitatea sistemului sau accesarea oricăror servere sau servicii care nu sunt publice, fără autorizație;  încercarea de a interveni în funcționarea serverelor de hosting prin orice mijloace;folosirea oricăror adrese de e-mail publicate prin intermediul site-ului pentru distribuirea lor pe liste de mailing sau pentru trimiterea de SPAM. Încălcarea acestor reguli atrage raspunderea civilă sau penală după caz .

 

5. Disponibilitatea serviciului

Cotidianul Crișana își rezervă dreptul de a modifica sau chiar intrerupe, temporar sau permanent, parțial sau în totalitate, serviciile oferite prin intermediul acestui site.

Cotidianul Crișana nu este răspunzător față de utilizator,(orice persoană fizică, juridică sau institutie) pentru eventualele modificari, suspendari sau întreruperi a serviciilor disponibile prin intermediul site-ului.

Cotidianul Crisana poate schimba oricand atât conținutul cât și condițiile de folosire a site-ului.

 

6. Preturile

Toate preturile aferente produselor si serviciilor comercializate prin intermediul site-ului crișana.ro sunt exprimate in Lei si contin T.V.A., conform prevederilor legale in vigoare la momentul comercializarii acestor produse si/sau servicii.

 

7. Comenzile

Produsele si/sau Serviciile achizitionate de Client de pe site-ul Crisana.ro sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului. 

Prin finalizarea Comenzii Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar va fi raspunzator pentru orice consecinta determinată de aceste erori (ca de exemplu, fara a se limita la Comanda intarziata, transmisa gresit, etc). Site-ul Crisana.ro, respectiv Vanzatorul, nu pot fi trasi la raspundere pentru informatii introduse eronat.

Prin finalizarea comenzii, clientul declara in mod expres ca este de acord ca un reprezentant al Vanzatorului sa il contacteze prin orice mijloc disponibil (e-mail/ telefon) pentru confirmarea Comenzii.

Vanzatorul poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca Clientul sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii: esuarea / invalidarea tranzactiei online; neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului / a tranzactiei; date incomplete sau incorecte ale Clientului; activitatea Clientului poate produce daune Vanzatorului/partenerilor; cel putin 2 (doua) livrari consecutiv esuate; alte motive obiective, ca de exemplu - fara a se limita la - situatia in care Clientul nu garanteaza ca modul de plata este valid si ca nu este obtinut printr-o metoda frauduloasa sau exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata.

Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, Editorul/Vanzatorul nu poate fi raspunzator de inexactitati care pot aparea in completarea de catre client a formularelor din site pentru finalizarea Comenzii. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site.

In cazul in care un Produs/Serviciu comandat de catre Client nu poate fi livrat, Vanzatorul se obliga sa informeze Clientul asupra acestui fapt si, in cazul in care Clientul a achitat anterior acestei informari contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, sa returneze in contul Clientului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 14 zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Clientul si-a exprimat in mod expres intentia de incetare a Contractului.

 

8. Facturare - plati

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate datele necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare. Clientul are acces la propriile facturi, in format electronic, in „Contul meu” alocat ca Utilizator al site-ului. Plata se face online, prin card bancar, prin intermediul unei institutii de autorizare a Tranzactiei care in prezent este banca Raiffeisen Bank Romania. Prin anularea abonamentului , abonatul recunoaste că suma zilelor ramasă din taxa lunară/anuala plătită in avans, nu va fi rambursată, urmind ca acesta sa fie pierdută.

 

9. Prelucrarea datelor cu caracter personal.

Prin crearea contului de Utilizator/Client si, implicit completarea datelor in formularul de creare cont, clientul declara ca accepta expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie colectate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre Editor/Vanzator, persoanele afiliate si partenerii contractuali ai acestora si sa poate fi transferate acestora sau altor entitatati din tara sau strainatate in scopul derularii de catre Editor/Vanzator, persoanele afiliate si partenerii contractuali ai acestora de activitati cum ar fi - dar fara a se limita la -  activitati de promovare a produselor si serviciilor, de marketing (inclusiv campanii promotionale sau de informare), de publicitate, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului. 

Datele personale colectate sunt confidentiale. Conform Regulamentului 679/2016 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date,a legii 190/2018 privind GDPR, si a Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Editorul/Vanzatorul are obligatia de a prelucra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de Utilizatori.

Scopul colectarii datelor cu caracter personal este: gestiune economico-financiara, reclama, marketing, statistica, servicii de informare, informarea Clientilor privind situatia contului lor de pe crișana.ro, informarea Clientilor privind evolutia si starea Comenzilor. Completarea de catre Utilizatori a formularelor pe site echivaleaza cu acceptarea neconditionata ca aceste date sa fie incluse in baza de date a Crisana.ro si cu utilizarea si prelucrarea de catre Editor/Vanzator, afiliatii si colaboratorii acestuia pentru desfasurarea activitatilor enumerate mai sus, inclusiv, dar nelimitandu-se la furnizori de servicii de marketing, audit, curierat, servicii de plata / bancare.

Clientilor le sunt garantate drepturile prevazute de Regulamentul 679/2016 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date: dreptul de acces la datele cu caracter personal, dreptul la rectificare asupra datelor, dreptul de a sterge datele prelucrate, dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor personale, dreptul de portabilitate a datelor, dreptul la opozitie, dreptul de a va adresa cu o plangere Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. Clientul isi poate exercita drepturile in baza unei cereri scrise, inaintata catre cotidianul Crișana.

Editorul/Vanzatorul nu solicita Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (telefon/e-mail etc) informatii confidentiale, date despre conturi bancare, parole personale etc. In cazul in care Utilizatorul le divulga unor terti, acesta poarta intreaga responsabilitate pentru actiunile sale. Astfel, in cazuri de divulgare de astfel de date, Utilizatorul nu poate tine raspunzator pe Editor/Vanzator  pentru niciun fel de prejudiciu. 

In concret, Editorul/Vanzatorul solicita Utilizatorului/Clientului datele personale minime impuse de exercitarea dreptului la libera exprimare si la informare (nume, prenume si adresa de email valida pentru cont de Utilizator cu privire  prin formularul de contact, atunci cand Utillizatorul intra in corespondenta cu Editorul) si respectiv respectarea unei obligatii legale (nume, prenume, sex, varsta, email, telefon si adresa, pentru Clientii care doresc achizitionarea Produselor/Serviciilor, carora site-ul crișana.ro le emite facturile aferente acestor achizitii).

Utilizatorii/Clientii vor primi comunicari comerciale, prin newsletter sau mailing list, numai in masura in care si-au dat consimtamantul expres pentru aceasta, selectand optiunea corespunzatoare din modulul „Abonare la Nesletter”, si vor avea oricand la dispozite optiunea dezabonarii automate.

Datele cardului de plata al Clientului care efectueaza cumparaturi online de Produse/Servicii nu vor fi accesibile si nici nu vor fi stocate de catre Editor/Vanzator, respectiv de compania Anotimp Casa de Presă si Editură S.A., ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei entitate Clientul/Utilizatorul este informat, anterior introducerii datelor.

Utilizatorul/Clientul are acces la toate datele personale colectate de Editor/Vanzator in zona de „Membri” alocata in care fiecare Utilizator detine „Contul meu”, insotit de posibilitatea editarii datelor din sectiunea „Editare cont”, precum si posibilitatea stergerii contului de Utilizator. Prin stergerea contului de Utilizator, identitatea acestuia este anonimizata in comentariile publicate, iar datele colectate de Editor/Vanzator sterse, cu exceptia celor rezultate din respectarea unei obligatii legale.

 Reclamantul care doreste inlaturarea anumitor date personale trebuie sa faca dovada interesului legitim, si anume ca este persoana afectata de prelucrarea nelegala a datelor respective.

Atentie! Datele personale cuprinse in articolele, stirele, informatiile publicate in articolele jurnalistice nu fac obiectul dreptului de stergere, conform legislatiei europene si nationale, prelucrarea in scopuri junalistice sau de arhivare in interes public facand parte din exceptiile prevazute „pentru exercitarea dreptului la liberă exprimare şi la informare” de catre Regulamentul UE 2016/679.

 

Termenii si conditiile prezentate respecta reglementarile legislative aflate in vigoare, Regulamentul 679/2016, privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor dateLegea 190/2018 privind GDPR, Legea 365/2022 privind comertul electronic, OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii.