Elevi de la școli din Oradea și Bihor au participat, în perioada 13 - 15 mai 2022, la cea de-a opta ediție a fazei naționale a concursului „Știu și aplic - securitatea şi sănătatea în muncă se deprinde pe băncile şcolii”.

Elevi de la școli din Oradea și Bihor au participat, în perioada 13 - 15 mai 2022, la cea de-a opta ediție a fazei naționale a concursului „Știu și aplic - securitatea şi sănătatea în muncă se deprinde pe băncile şcolii”.
După cum ne-au obișnuit cei de la Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș”, una dintre școlile bihorene fruntașe în ceea ce privește accesarea și implementarea proiectelor educaționale europene, și în acest an la unitatea de învățământ beiușeană menționată sunt în plină desfășurare câteva proiecte Erasmus+.
La Palatul Copiilor Oradea, marți, 10 mai, a avut loc etapa judeţeană a concursului european ,,Tineri în Pădurile Europei”, organizat de RNP-Romsilva, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă Alutus şi Ministerul Educaţiei.
Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” din Oradea a găzduit vineri, 13 mai, activitatea educativă, intitulată „Să înțelegem bullying-ul!”.
Inspectorul școlar Ionel Cordovan, profesor de limbă rromani din Oradea, se numără printre cei zece câștigători ai celei de-a 12-a ediții a Premiilor Mentor.
94 de elevi au obținut în acest an rezultate bune la olimpiadele naționale, conform Inspectoratului Școlar Județean Bihor. În plus, elevii bihoreni au obținut 8 calificări în lotul naţional lărgit şi 9 în lotul naţional restrâns pentru olimpiadele internaționale.
Ca în fiecare an, la începutul lunii mai, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș programul aniversar intitulat „Zilele porților deschise˝. Manifestările dedicate aniversării a 136 de ani de la înființarea primei școli tehnice din partea de sud-est a județului Bihor s-au desfășurat în perioada 9-13 mai.
Ambasadorul statului Israel, David Saranga, va conferenția marți, 17 mai, pentru studenții și profesorii orădeni pe teme de geopolitică. Titlul conferinței este „Digital and traditional diplomacy”.
Cinci elevi și doi profesori de la Colegiul Național „Avram Iancu” Ștei - a cărui conducere este compusă din profesorii Cristian-Adrian Andru și Cristian-Petru Gavriș, director, respectiv director adjunct - au participat la ultimul flux de mobilitate în Estonia, în cadrul proiectului Erasmus+ cu titlul „Communication is an art”.
Ecotop Oradea lucrează, începând cu data de 1 aprilie, împreună cu colectivul de profesori și elevi ai Liceului „Petofi Sandor” din Săcueni la implementarea proiectului - Grădina urbană „Biofloramix” Săcueni - noțiuni teoretice și practice despre permacultură pentru copii și tineri.