După aproape 20 de ani, teologia ortodoxă orădeană are un nou absolvent de doctorat. Este vorba despre preotul Păunel Martin Juchi, profesor la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan”, din Alba Iulia.

După aproape 20 de ani, teologia ortodoxă orădeană are un nou absolvent de doctorat. Este vorba despre preotul Păunel Martin Juchi, profesor la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan”, din Alba Iulia.
Școlile primare și gimnaziale care doresc formarea unei viitoare generații de adulți responsabili față de mediul înconjurător se pot înscrie, până pe 13 octombrie, în programul Școala Ecoterrienilor.
Universitatea din Oradea își deschide din nou porțile, așa cum o face în fiecare toamnă, de 60 de ani încoace, pentru studenți și profesori, luni, 2 octombrie.
Ziua Mondială a Educației, sărbătorită joi, 5 octombrie, va fi marcată în acest an, la Oradea, printr-un eveniment inedit. Sub genericul Zilei Educației Bihorene, vor fi derulate workshopuri la care este estimată prezența a 900 de cadre didactice.
În anul școlar 2022-2023, Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș” Beiuș a finalizat două proiecte Erasmus+, Acțiunea cheie 1 - proiecte de mobilitate.
Cei mai buni elevi de anul acesta de la examenele naționale din Bihor au fost premiați ieri la sediul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Bihor. Cu o singură excepție, toți provin de la Colegiul Gojdu și au ales să-și continue studiile acolo.
Până pe 20 octombrie, profesorii pot înscrie școlile, grădinițele și palatele copiilor în programul Școli și Grădinițe Prietenoase cu Natura. Ne propunem să inspirăm generațiile viitoare să trateze natura mai bine decât o facem noi astăzi.
Cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei „The International University Fair” (IUF) se va desfășura pe 5 octombrie, la Cluj-Napoca.
Anul școlar 2023-2024 a început în Bihor cu 13 grupe de elevi în plus la Centrul Județean de Excelență, locul în care sunt pregătiți elevii capabili de performanțe înalte. O altă veste bună este că activitatea de pregătire se va desfășura nu doar la Oradea, ci și la Salonta, Beiuș, Ștei, Aleșd și Marghita.
Noaptea Cercetătorilor Europeni, cel mai cunoscut și longeviv eveniment despre știință și cercetare, își deschide porțile pentru publicul larg pe 29 septembrie. La Oradea, evenimentul va avea loc în sala polivalentă, de la ora 17.00.