Reciclarea, procesul prin care deșeurile sunt transformate în materiale și obiecte noi, nu este doar o practică a adulților – și copiii pot fi implicați în protejarea planetei.

Reciclarea, procesul prin care deșeurile sunt transformate în materiale și obiecte noi, nu este doar o practică a adulților – și copiii pot fi implicați în protejarea planetei.
Elevii din județele Bihor, Hajdú-Bihar și Békés, vor învăța despre siguranța în trafic prin intermediul unor ateliere educative, campanii interactive și simulări digitale în cadrul proiectului ACROSS. Acesta are un buget de aproape 250.000 euro, din care peste 199.000 euro sunt fonduri europene.
Liceul Greco-Catolic “Iuliu Maniu” a obținut Acreditarea Erasmus în Domeniul Educației Școlare pentru perioada 01/02/2024-31/12/2027.
Munca profesorilor care predau Matematică la clasele gimnaziale pare a da roade.
Liceul de Arte din Oradea, a găzduit săptămâna trecută, mai exact în 28 și 29 martie, etapa interjudețeană a Olimpiadei de interpretare instrumentală pentru învățământul gimnazial.
Trăim un timp în care confruntarea cu situațiile de conflict și gestionarea corectă a fenomenului de bullying în școli sunt provocări majore pentru orice cadru didactic.
Doar 64% dintre elevi au luat note de 5 și peste 5 la Limba Română, în timp ce aproape 72% au luat note de trecere la matematică și 89% la Limba maternă, potrivit rezultatelor la simularea Evaluării Naționale publicate luni de Ministerul Educației.
Genul și specia sunt categorii clasificatoare împrumutate din sistematica naturii ca tot organizat după reguli și norme care pot fi cunoscute, categorii menite să introducă ordine și clarificare în imensitatea și diversitatea deconcertantă (tulburătoare, impresionantă) a producțiilor literare. În artă, inclusiv în literatură, noțiunea de gen, ca orice sinteză teoretică, este o generalizare la care se ajunge pe cale inductivă, de la manifestările particulare spre definirea generalului, și poate constitui o formă a cunoașterii pozitive.
Școala Gimnazială „Nicolae Bogdan” Vașcău, alături de Asociația „Nicolae Bogdan” Vașcău, în colaborare cu JA România, Fundația Vodafone, Asociația „Țara de Piatră” și Asociația Humanct, a organizat evenimentul „Tradiții și Tehnologie – O punte între trecut și prezent”.
Două eleve din Oradea și Beiuș, alături de un elev din Tărian, vor reprezenta județul la etapa națională a competiției „Alege! Este dreptul tău!” organizată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.