După ce anul trecut două sălcii uriaşe din apropierea Podului Intelectualilor au fost toaletate barbar, cu unicul scop de a le provoca uscarea, iată că anul acesta drujbiştii municipalităţii şi-au atins scopul.

O echipă de muncitori a pus la pământ doi copaci seculari de pe malul Crişului Repede, din imediata vecinătate a pasarelei pietonale cunoscută sub numele de Podul Intelectualilor. Anul trecut cei doi arbori, dintre care unul cu diametrul de aproape un metru, au fost toaletaţi atât de intens încât anul acesta, deşi bogat în precipitaţii, copacii s-au uscat. Drept urmare, ieri au intrat în acţiune drujbele, arborii fiind tăiaţi în buşteni potriviţi pentru foc.

Începând de anul trecut, nici o toaletare sau tăiere de arbori în Oradea nu se mai face fără întâlnirea comisiei consultative privind lucrările de tăiere și/sau intervenție în coroana arborilor amplasați pe spațiile verzi ale municipiului. Măsura a fost adoptată la presiunea ecologiştilor care au reclamat nenumărate intervenţii agresive asupra arborilor din zonele verzi ale oraşului.