Ambulatoriul corpului B al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea va fi extins, documentația tehnico-economică a proiectului fiind aprobată ieri, în ședința extraordinară a Consiliului Local. Valoarea totală a investiţiei este de 11.266.778,16 euro, din această sumă 2,3 milioane euro provenind din fonduri europene, iar restul banilor fiind alocaţi din bugetul local sau din fondurile spitalelor.

 

Viceprimarul Mircea Mălan a prezentat în cadrul conferinței de presă de ieri, 3 mai, proiectul intitulat „Extindere ambulator Corp B Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea”. Proiectul prevede construirea unui corp anexă în continuarea clădirii existente, care este legat structural şi funcţional de clădirea existentă și care va permite asigurarea unor spații corespunzătoare cerințelor actuale, cât și circuitelor funcționale din cadrul Ambulatoriului și Spitalului. „Aici va fi o clădire complet nouă, dotată cu toate aparaturile de specialitate, așa cum am făcut și în alte dăți, aparatură de ultimă generație, care poate contribui la creșterea nivelului de calitate a serviciilor medicale pe care le furnizează orașul nostru”, a precizat viceprimarul Mircea Mălan.

Extinderea clădirii se va face pe latura vestică și nordică, ocupând o porțiune din platforma existentă de acces auto și parcare, precum și o parte din spațiul verde dintre platforma de acces și parcare și drumul de acces în spatele terenului. În noua clădire vor fi transferate recepția, policlinica-ambulator, zona administrativă și zona ATI. Mai exact,  la nivelul 1 sau demisol va deservi ca zonă de recepţie, nivelele -1, 0 şi +1 vor fi destinate zonei de policlinică-ambulator, nivelul +2 va fi destinat zonei administrative, iar nivelul +3 va deservi zona ATI.

În policlinica ambulator de la nivelul 0 vor funcționa următoarele secții: Ortopedie, Chirurgie Toracică, Vasculară și Cardiovasculară, Medicină Internă, Endocrinologie, Neurologie, Reumatologie, Cardiologie, Neurochirurgie, Chirurgie Plastică, Chirurgie și Urologie. La nivelul +1 vor fi următoarele secții: Gastroenterologie, Oftalmologie, Psihologie, Oncologie, ORL, BMF/Chirurgie dentoalveolară, Diabetologie, Dermatologie, Nefrologie, Alergologie, Medicina Sportivă și Medicina Muncii.

Cât priveşte secţia ATI de la nivelul +3, aici vor fi amenajate 22 de boxe cu câte un pat, realizate prin pereți din sticlă pe structură metalică, grupuri sanitare, depozite pentru curățenie și echipamente și zone de supraveghere. Legătura cu restul spitalului se va realiza exclusiv printr-o pasarelă cu o lăţime interioară de 3,65 m şi o lungime 4,69 m,  care face legătura atât cu corpul B, cât și cu corpul A existent. Valoarea totală a investiţiei este de 11.266.778,16 euro. Din această sumă, 2,3 milioane euro provin din fonduri europene prin POR 2014-2010, restul sumei urmând a fi asigurată din bugetul local sau din fondurile spitalelor.