Cursurile și atelierele pe care Muzeul Țării Crișurilor le organizează în această vară sunt o atracție pentru copii. O asemenea activitate a avut loc ieri, când 13 copii din clasele primare și gimnaziale au participat, timp de două ore, la „Vânătoarea de comori”.

„Mergem sus, în expoziție, traversăm Tunelul Timpului, și ne vom opri în prima sală, unde este și Camera Cercetătorului. Acolo, veți afla ce avem noi în colecție, de la fosile, mod de fosilizare, formarea rocilor, prepararea/conservarea colecțiilor de paleontologie, zoologie etc.”, i-a anunțat muzeograful Erika Posmoșanu pe copii.

Împărţiţi pe echipe, participanții au primit fişe individuale de lucru, pe care, după evaluare, le-au putut lua acasă.

Pe parcursul „Vănătorii de comori”, copiii au căutat obiecte de patrimoniu din expoziţia de Ştiinţele Naturii, dar şi anumite informaţii prezentate pe monitoarele din sălile de expoziţii.

„Urmărim să vedem atenția lor, cât de bine se descurcă, cum pot să selecteze din toate informațiile din muzeu acele subiecte cuprinse în chestionar. La final, cei mai descurcăreți și mai atenți care obțin punctajul maxim, primesc o mică atenție din partea muzeului”, ne-a declarat muzeograful Adina Pop.

În orele petrecute la muzeu, copiii au uitat de telefoane și tablete, au învățat diverse lucruri interesante, au interacționat cu educatorii de muzeu și, desigur, unul cu celălalt, au legat prietenii.

Și alte activități la fel de interesante se vor desfășura pe parcursul verii la Muzeul Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr.1/A), cum ar fi: în perioada 4 - 8 iulie - Curs practic de inițiere în tainele restaurării; 5 iulie, 26 iulie, 16 august - Curs: Stiluri, teme și tehnici picturale în creația artiștilor plastici din Oradea (1860-1940) din colecția Muzeului Țării Crișurilor Oradea sau Stiluri, teme și tehnici în pictura europeană (sfârșitul secolului al XIV-lea – începutul secolului al XX-lea) din colecția Muzeului Țării Crișurilor Oradea; 6 iulie, 27 iulie: Atelier Lego Young Engineers; 11-22 iulie - Curs de fotografie; 20 iulie - Atelier educativ Să ne împrietenim cu dragonul bărbos; 4 august - Atelier de cusut pe etamină; 8 august - Atelier de turtă dulce; 16 - 19 august - Atelier de prezentare interactivă de arme din dotarea armatei române în perioada celor două războaie mondiale, aflate în patrimoniul Filialei Oradea a Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I”; 18 august  - Atelier de împletit brățări. „Vânătoare de comori” (Treasure Hunt) va mai avea loc în 19 iulie şi 23 august. 

Pentru detalii referitoare la orele și locul de desfășurare sau prețul activităților cei interesaţi pot accesa site-ul muzeului: www.mtariicrisurilor.ro ori pagina oficială de Facebook a instituției: www.facebook.com/MuzeulTariiCrisurilor. Înscrieri se fac la numărul: 0772/081.499, de luni până vineri, între 9.00 și 16.00.