Lucrările de extindere a Creșei nr. 7 și a Grădiniței nr. 53 din Cartierul Rogerius, începute în acest an în luna august, sunt în stadiu avansat.

Luni, 11 noiembrie, constructorul va turna betonul la planșeul peste etajul întâi al clădirii, urmând să înceapă și ultima etapă a structurii de rezistență: șarpanta și învelitoarea.

În perioada anterioară au fost realizate următoarele tipuri de lucrări: excavații pentru realizarea fundațiilor; cofrarea, armarea și turnarea betonului în fundații; turnarea plăcii de beton de la parter și etajul I; realizarea stâlpilor și zidăriei la parter și etaj și cofrarea și armarea planșeului peste etajul I.

Municipalitatea orădeană susţine că, până la sfârşitul lunii decembrie, executantul va finaliza în roșu clădirea nouă aferentă extinderii.  Termenul de predare a lucrării finalizate este începutul lunii august 2020. Corpul nou de clădire va avea un regim de înălțime de P+1E, cu 3 săli de grupă pentru copii, cu 40 de locuri la grădiniță și 20 de locuri la creșă.

Sunt prevăzute grupuri sanitare la fiecare nivel, izolator pentru copiii bolnavi, cabinet medical, vestiare și grupuri sanitare separate pentru personal, zone de depozitare. Proiectul prevede și dotarea cu două locuri de joacă în curte, unul pentru creșă, iar  unul pentru grădiniță.

Executantul lucrării este S.C. Conpila S.R.L Oradea, în asociere cu S.C Atamora S.R.L Oradea, proiectant general. Lucrările sunt finanțate în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.