Premierul interimar Ludovic Orban a anunțat că, după ce parlamentarul Virgil Chițac a fost confirmat cu coronavirus, atât el, cât și toți membrii Biroului pollitic național se vor izola, la domiciliu.

Premierul interimar Ludovic Orban a anunțat, vineri, că a intrat în contact cu senatorul Virgil Chițac, care a fost confirmat cu coronavirus. În acest context, Orban a anunțat că membrii Biroului politic național se vor izola.

„Toți membrii Biroului Permanent Național al PNL se vor izola la domiciliu. Toți senatorii PNL au obligația să se autoizoleze. Am cerut Ministerului Sănătății un mecanism rapid de anchetă epidemiologică în PNL”, a mai spus Orban.

Premierul interimar a mai spus că miniștrilor și membrilor BEX PNL li se vor prelua probe pentru a fi diagnosticați.

„Mă voi izola la Vila Lac 1 unde vom avea toate atribuțiile exercitate. Urmează să luăm o decizie pentru a vedea unde se izolează miniștrii. (...) Miniștri să se ducă la birourile lor, să nu aibă contacte cu angajații, să evite răspândirea. Își vor exercita atribuțiile. Solicit intregului dispozitiv de luptă impotriva coronaviruslui să nu înceteze procedurile, să nu fie afectată capacitatea Guvernului de a lupta împotriva coronavirusului”, a adăugat Orban.

Pe de altă parte, angajaţii DSP iau probe de la jurnaliştii care au participat la ultimele evenimente ale Guvernului, PNL sau Parlamentului, în timp ce membrii Guvernului așteaptă într-o altă cameră să fie testați. Premierul a cerut o anchetă epidemiologică, după ce un senator PNL a fost confirmat cu Covid-19.

Imediat după ce a aflat că un senator PNL este infectat cu noul coronavirus, premierul interimar Ludovic Orban a cerut să se facă o anchetă epidemiologică.

În scurt timp, la Parlament au ajuns medicii DSP pentru a preleva probe de la jurnaliştii care au participat în ultima săptămână la evenimentele de la Parlament, Guvern sau PNL.

De asemenea, toţi membrii PNL vor fi testaţi. Şi Cabinetul Orban se află la Parlament. Aceştia sunt într-o cameră separată şi aşteaptă ca medicii să termine de luat probe jurnaliştilor.

La ora transmiterii știrii, îmbrăcaţi corespunzător, medicii de la DSP fac teste încontinuu jurnaliştilor. Cel care conduce intreaga operaţiune este chiar ministrul Sănătăţii, Victor Costache. El urmăreşte atent cum se iau testele şi după fiecare testare le spune jurnaliştilor să plece acasă.

Testările au început după ce un senator PNL care a fost la Bruxelles a fost confirmat vineri cu noul coronavirus. Senatorul a participat la şedinţa PNL de luni, dar şi la plenul Senatului.