Ediţia din acest an a Târgului de Paşti din Oradea se va desfăşura în perioada 19-29 aprilie, în Cetatea Oradea. Organizatorii aşteaptă producători de bucate tradiționale, dulciuri sau alte specialități, meșteri populari, artizani de suveniruri și decorațiuni specifice Sărbătorilor Pascale care să închirieze spaţiile disponibile.   

Târgul de Paști Oradea, ediția 2019, este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) cu sprijinul Primăriei municipiului Oradea și se desfășoară în Cetatea Oradea, în perioada 19-29 aprilie. Programul ediției 2019 va include o gamă variată de activități, de la reprezentații ale meșterilor populari, până la ateliere de creație și jocuri pentru cei mici sau decoruri desprinse din poveștile tradiționale. „Căutăm cei mai iscusiți producători de bucate tradiționale, dulciuri sau alte specialități, meșteri populari, artizani de suveniruri și decorațiuni specifice Sărbătorilor Pascale, care să ni se alăture la Târgul de Paști Oradea, în perioada 19-29 aprilie”, precizează organizatorii, adăugând că cei interesaţi se pot înscrie online pe targuldepastioradea.ro până în data de 10 aprilie. Sunt disponibile 27 căsuțe din lemn pentru agenți economici din sectoarele alimentar și non-alimentar; opt amplasamente construcție proprie tip food truck; un spaţiu pentru bar şi unul pentru cozonac secuiesc.

Prețul de ocupare a domeniului public pentru activitățile comerciale desfășurate în cadrul Târgului de Paști Oradea este de 75 lei +TVA /căsuță/zi (producătorii și meșterii populari care dețin autorizații conform legii beneficiază de o reducere de 30%). Dacă pentru aceeaşi căsuță vor fi mai multe solicitări, se va face o licitație cu strigare.

Pentru comercianții din zona de alimentație publică și bar se va aplica taxarea pe baza de comision din vânzări, după cum urmează: comision de 10% din totalul vânzărilor fără TVA (vânzări propriu-zise și prestări de servicii) realizate de către colaborator în cadrul evenimentului, comision la care se adaugă tva în cotă de 19%.

Programul Târgului de Paşti Oradea 2019 va fi următorul: de marţi până joi, între orele 14.00 – 21.00, iar de vineri până luni, între orele 12.00 – 22.00. Informaţii pot fi obţinute pe pagina de facebook a evenimentului sau la adresa de email turism@oradea.ro.