Zeci de orădeni s-au prezentat la casieria Ștrandului Ioșia în dimineața zilei de marți, 2 martie, prima zi de funcționare din acest an, dornici să beneficieze de proprietățile curative ale apei termale din această unitate de agrement.

În cele două luni în care ștrandul a fost închis, au avut loc lucrări de întreținere la vestiare și cabinele de dușuri, s-a zugrăvit și au fost înlocuite conductele deteriorate. De asemenea, pentru a fi asigurată distanțarea, a mai fost amenajată o casierie, iar turnicheții au fost mutați între cele două casierii.

„Ca o noutate, începând din acest an, au fost introduse abonamentele personalizate, în acest sens fiind achiziționat un sistem de tipărire a cardurilor cu poză”, menționează Liviu Andrica, directorul Administrației Domeniului Public Oradea. De menționat că fotografia va fi realizată la fața locului. Pentru întocmirea noilor abonamente, solicitanții vor avea nevoie de mai multe documente, după cum urmează: adulți – carte de identitate; pensionari – carte de identitate și talon de pensie; persoane cu dizabilități – carte de identitate și certificat de încadrare în grad de handicap; elevi – carte de identitate (dacă e cazul) și carnet de elev vizat pe anul școlar în curs. Toate aceste documente vor fi prezentate în original, o singură dată, la întocmirea abonamentului.

Potrivit Loredanei Buz, consilier relații publice ADP Oradea, programul de funcționare a Ștrandului Ioșia în sezonul rece este de marți până duminică, între orele 8.00-17.00 (ora 16.00, la casierie).

Un bilet de intrare pentru adulți costă 18 lei, în timp ce copiii peste 3 ani până la 18 ani, pensionarii și persoanele cu dizabilități au de achitat 9 lei. Abonamentul pentru adulți, cu 25 de intrări valabile 60 de zile, costă 210 de lei, iar cel pentru copii 3-18 ani, pensionari și persoane cu dizabilități – 100 lei. Copiii până la 3 ani au acces gratuit.