Duminică, 19 mai, a fost ziua binecuvântată de Dumnezeu cu vreme deosebit de frumoasă, încât credincioșii din parohie și din orașul Oradea au umplut Biserica Albastră și aleile de travertin din grădina bisericii.

       Toți ce prezenți au participat la lansarea cărții în două volume scrise de Părintele Gheorghe Nemeș, intitulată „Cincizeci de ani în slujba Bisericii Ortodoxe Române și a Neamului meu Românesc”. Bucuria acestui eveniment cultural a început cu Sfânta și Liturghie oficiată de un sobor de preoți de la Centrul Eparhial și de la Protopopiatul Oradea cu binecuvântarea Presfințitului părinte dr. Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei. Predica zilei a fost susținută de părintele Laurențiu Lazăr, consilier eparhial și director al Asociației Filantropia Oradea, care a vorbit despre lumina Învierii și despre vindecarea bolnavului de la lacul Vitezda. Părintele Dorel-Octavian Rusu a prezentat, în cuvinte de suflet, cartea la care s-a muncit cu timp și fără timp aproape doi ani, domnia sa fiind redactor înțelept și exigent al acestei lucrări. În cuvinte alese, părintele Ștefan Avram și-a arătat plăcerea și dragostea de mare tehnoredactor, lucrând zi și noapte împreună cu fratele Emil, „la această carte unicat”. Părintele prof. univ. Dr. Dumitru Megheșan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Oradea, a asemănat cartea cu un nou-născut, care este bucuria părinților și a familiei. Prof. univ. dr. Cornel T. Durgheu, în cuvinte de mare artist, a prezentat și a elogiat pe autorul cărții. În continuare, Florica Zaha, artistă a cântecului bihorean și nu numai, a înălțat nimbul acestei întâlniri religios-culturale cu o priceasnă închinată Maicii Domnului. La eveniment au mai participat părintele Viorel Samașca-Nemeș, preotul paroh, P.C. părinte Adrian Popovici, părintele George Samașca-Nemeș, diacon și nu în ultimul rând părintele Gheorghe Nemeș, protoiereul și autorul cărții, care a adus mulțumiri tuturor slujitorilor, vorbitorilor și credincioșilor prezenți. În urma cărții prezentate de către părintele Dorel-Octavian Rusu, obștea prezentă s-a îndreptat către locurile unde s-au distribuit cărțile mult așteptate. În trapeza bisericii s-a oferit, după datină, bucatele pregătite de femeile credincioase ce susțin Agapa Sf. M. Mc. Gheorghe de la Parohia Oradea-Vii.

Joi, 23 mai 2019, de la ora 14.00, va avea loc lansarea cărții cu titlul de mai sus, în Sala „Florica Ungur” din centrul orașului Oradea. La eveniment va participa și Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei. Toți cei interesați sunt așteptați cu drag la această manifestare culturală de suflet.