În seara zilei de 30 iunie, Trupa TincArt a prezentat publicului tincan, pe lângă ultimele două episoade ale filmului serial „Mirabelle”, și ultima premieră de teatru, comedia „Mă iubește femeile!”, o creație proprie, scenariul și regia piesei fiind semnate de coordonatorul trupei, prof. Iuliu Orban, de la Liceul Teoretic ,,Nicolae Jiga” Tinca.

 

Piesa de teatru a prezentat, într-un mod comic, situațiile încurcate ce pot apărea într-un spital, în urma unor neînțelegeri, inclusiv de ordin financiar, între pacienți și angajați: medic, secretară, asistentă, soție geloasă, femeie de serviciu. Publicul numeros a aplaudat îndelung, la scenă deschisă, prestația actorilor amatori tincani, aflați la finalul stagiunii cu numărul 6.

Din distribuția piesei de teatru au făcut parte elevii liceului tincan: Patrik Bucsko (Miți Săpunaru), Alexandra Ciotea (soția doctorului), Flavius Dănilă (doctorul), Cătălin Mihali (Eva), Cătălin Teglaș (pacientul), Paula Judea (secretara Irinuca), Anasztazia Koteles (asistenta Viorica) și, desigur, veterana trupei, doamna profesor Carmen Monica Anton, în rolul Analina.

Coordonatorul trupei, prof. Iuliu Orban, a prezentat realizările trupei de teatru din această stagiune, enumerând premiile obținute de actorii TincArt la festivalurile și concursurile din țară, contribuind, astfel, la creșterea prestigiului liceului tincan, dar și a comunei Tinca.

Ca urmare a unei selecții realizate de juriul Festivalului Internațional Stage, de la Cluj-Napoca, unde trupa de amatori de la liceul tincan participă de patru ani, Trupa TincArt a fost desemnată să reprezinte România la Festivalul Internațional „Muzite”, ce va avea loc în perioada 10-15 iulie, în localitatea Sozopol, din Bulgaria.  Acolo, TincArt va prezenta piesa de teatru „Mă iubește femeile!”.