Vineri, 26 ianuarie,  de la ora 19.00, Ansamblul Nagyvárad prezintă un nou spectacol de teatru-dans, în regia lui Tünde Tóth. Spectacolul se bazează pe romanul „Pasărea nimănui”, de Anna Szabó T, apărut în anul 2015.

 

„Având o atmosferă de basm, spectacolul vorbeşte despre modul în care două persoane singuratice se regăsesc. Autoarea a folosit o poveste orientală ca punct de pornire pentru roman, povestea unui cocor care se transformă într-o fată frumoasă. Personajele sunt doi tineri deosebiţi care trăiesc izolaţi, departe de lume. Este o poveste magică, în care arta şi natura apar în paralel, iar cultura maghiară se întâlneşte cu cea orientală. Protagonistul Tátos reprezintă tradiţia maghiară, iar Tori, cocorul transformat în fată, cultura orientală”, se arată în comunicatul instituţiei.

„Pasărea nimănui” este o poveste despre libertate, dragoste, fidelitate, singurătate artistică şi moarte. „A desprinde totalitatea din nimic, pentru mine asta înseamnă povestea. În primul rând, este o poveste despre împletirile întortocheate dintre individ şi lume, respectiv dintre artist şi societate. Ţie, drag spectator, poate îţi va spune ceva diferit. Poate îţi va şopti despre singurătate sau despre o dragoste nouă... despre cunoaşterea de sine sau doar extazul euforic al jocului...  despre moarte sau despre acea rotaţie minunată din care facem parte cu toţii”, transmite regizoarea.

La realizarea spectacolului au contribuit coregrafii Imola Tőkés, Csaba  Györfi şi Sándor Brugós. Muzica a fost compusă de compozitorul Tibor Cári, distins cu Premiul Uniter, respectiv Cecília Trabalka, tânăra actriţă a trupei Szigligeti. Decorurile au fost realizate de Tamás Rákay, iar costumele, de Cristina Breteanu. Spectacolul va beneficia de acompaniamentul live al muzicienilor din Ansamblului Nagyvárad.

La premieră, sunt valabile abonamentele „Szigligeti Ede”, iar biletele pot fi achiziţionate de la casieria teatrului (deschisă de luni până vineri, între orele 14.00-19.00, sau cu o oră înaintea începerii spectacolului), respectiv online, la adresa www.biletmaster.ro.