Anca-Silvia Banda, referent la Casa de Cultură „Ioan Ciordaș” Beiuș, ne-a prezentat succint programul activităților pe care instituția menționată le va desfășura în ultimul trimestru al acestui an.

 

Dintre manifestările cultural-artistice ce vor fi oferite publicului beiușean în ultimele trei luni din 2017, menționăm: Ziua vârstei a treia – Nunta de Aur, spectacolele aniversare dedicate Zilei Armatei și Zilei Naționale a României, prezentări de datini și obiceiuri de Crăciun, precum și Gala de operă „Daruri de Crăciun”. După cum ne-am obișnuit, din oferta Casei de Cultură Beiuș vor face parte diverse cursuri pentru artiștii amatori, de la muzică instrumentală și canto, până la dansuri moderne și populare. Anca Banda a anunțat că din luna octombrie se fac înscrieri pentru cursurile de dansuri populare, pe categorii de vârstă, pentru copii, tineret și persoane adulte, care vor avea loc zilnic, de la ora 14.00, sub îndrumarea profesorului-coregraf Lucian Soran. Tot în această perioadă au început și cursurile secției locale de canto popular, clasa profesorului Florin Mariș-Hinsu, din cadrul Școlii de Arte „Francisc Hubic” Oradea.

La Casa de Cultură „Ioan Ciordaș”, funcționează și școala intitulată „Hai la dans!”, profesorul Adrian Magda, urmând să-și reia cursurile începând cu 18 octombrie.