Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, în colaborare cu Primăria comunei Roșia organizează în data de 18 august 2019, ora 15:00 în localitatea Roșia, Festivalul-concurs al Viorii cu Goarnă ,,Dorel Codoban”, ediţia a VII-a.

 

Cea de a VII-a ediţie a Festivalului Viorii cu Goarnă va avea loc în data de 18 august, în localitatea Roşia din judeţul Bihor. Festivalul are ca scop descoperirea de noi talente și încurajarea soliștilor instrumentiști, dar și promovarea viorii cu goarnă, instrument emblematic al județului Bihor. Evenimentul poartă numele regretatului instrumentist și meșter de viori Dorel Codoban, un mesager de reală valoare al artei tradiționale bihorene

În concurs se pot participa artiști amatori instrumentiști cu vârsta cuprinsă între 15 – 50 ani. Concurenții vor prezenta pentru această competiţie două piese de joc. Aprecierile juriului vor ține cont atât de calitatea interpretării, cât și de autenticitatea repertoriului, a costumului popular și a prezenței scenice. Concursul se va desfășura sub formă de spectacol cu public, întregul festival va fi televizat. Ca și în ediția precedentă, și anul acesta Marele premiu al Festivalului-concurs ,,Dorel Codoban” va fi o vioară cu goarnă. Fișele de înscriere și informațiile referitoare la desfășurarea concursului se pot obține de la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor, Piața 1 Decembrie nr. 12, sau la telefon/fax 0259.413.922/0259.268.680 Email: centrul.cultural.bihor@gmail.com / adresă web http://www.culturabihor.ro.