Cunoscutul Fotoclub Orădean Clubul Fotografic „Nufărul” Oradea  a pregătit pentru publicul și pentru turiștii care ne vizitează orașul nostru, în parteneriat cu Asociația Internațională „Euro Foto Art” și Muzeul Orașului Oradea - Complex Muzeal, o nouă expoziție de artă fotografică  în Cetatea Medievală Oradea.

 

De această dată pe simezele Galeriei de studio „Ștefan Vilidár István” (Corpul C, etajul I) vor fi instalate lucrările artistului fotograf  István Labancz din Miercurea Ciuc, județul Harghita.

Expoziția personală a fost alcătuită din cele mai recente 42 de creații ale artistului fotograf expozant, care cuprind mai multe genuri ale artei fotografice preferate de expozant: reportaj artistic, natură, portete, nuduri, street foto, natură statică, eseuri, etnografie și folclor, realizate în regiuni ale României precum și în diferite părți ale lumii. Artistul fotograf István Labancz fotografiază de peste 30 de ani, unul din fondatorii actualmente este  președintele Fotoclubului Prisma din Miercurea Ciuc (una din cele mai active Organizații partenere al Asociației Internaționale Euro Foto Art). Este pedagog în domeniul artei fotografice și organizatorul unor tabere de creație fotografică. Cu lucrările sale a participat cu mare succes la o serie de Saloane Naționale și Internaționale de Artă Fotografică.

„În fotografie descoper frumosul, lucrurile bune, cele vesele, care este o pasiune de care are nevoie lumea mea spirituală, lumea noastră spirituală. Pentru mine fotografia este un refugiu din viața de fiecare zi, în care mă regăsesc pe mine, în care pot să fiu eu însumi, în care în sfârșit mă pot exprima” afirmă artistul fotograf expozant.

Vernisajul primei  expoziții personale va avea loc vineri, 17 august, ora 18.00 în prezența autorului, la care organizatorii invită pe fiecare iubitor de fotografie să participe. Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth, fondatorul și președinte de 42 de ani al Clubului Fotografic Nufărul din Oradea și curatorul expoziției. Lucrările vor fi prezentate de  dr. Ramona Novicov, critic de artă. Momentele muzicale vor fi oferite de artistul de violă Thurzó Sándor József. Nou expoziție organizată sub patronajul Asociației Internaționale Euro Foto Art va rămâna la dispoziția publicului vizitator până la data de 02 septembrie, între orele 08.00 – 20.00, la care accesul este gratuit.