Muzeul Ţării Crişurilor organizează vernisajul expoziţiei „Lumea contemporană. Puncte de vedere – sculptură mică în lemn şi metal realizată între 2016-2018” a lui Ovi Pascu, vineri, 14 decembrie 2018, de la ora 12.00, la sediul din Str. Armatei Române nr. 1/A.

Ovi Pascu şi-a început activitatea artistică în 1980, de când a participat la expoziţii de grup, în ţară (Oradea, Timişoara, Giurgiu, Ploieşti) şi străinătate (Italia), din 1981 debutând cu expoziţii personale (grafică, pictură, fotografie, icoane, caricatură). De asemenea, artistul a făcut şi ilustraţie de carte. Între premiile şi distincţiile obţinute, amintim: menţiune la Salonul Naţional de Umor Studenţesc de la Timişoara, în 1981, şi premiul I pentru fotografie de presă, acordat de revista Foto&Model din Cluj, în 1998.

Expoziţia de la Muzeul Ţării Crişurilor cuprinde 22 de sculpturi realizate în diverse materiale (lemn, metal, piatră, alamă, fier, cupru), care sunt reprezentative pentru Ovi Pascu. Ele au fost create în perioada în care acesta a urmat un masterat la Facultatea de Arte din Oradea, specializarea Sculptură şi ambient. În deschiderea expoziţiei vor lua cuvântul dr. Aurel Chiriac, directorul Muzeului Ţării Crişurilor, şi Milena Pop, curatorul acestei expoziţii.

Expoziţia va rămâne deschisă până în 20 ianuarie 2019. Preţul biletelor: 8 lei – adulţi; 4 lei – copii peste 4 ani, elevi, studenţi, pensionari. Intrarea este gratuită pentru copiii de până în 4 ani, copiii din casele de asistenţă socială, veteranii de război, lucrătorii actuali şi pensionarii din reţeaua muzeistică naţională. Biletul este valabil şi pentru vizitarea celorlalte expoziţii temporare de la Muzeul Ţării Crişurilor.