Flautistul de origine română Matei Ioachimescu și pianistul venezuelean Alfredo Ovalles, renumiți la nivel internațional, invită orădenii, pe 10 aprilie, la un show de excepție, „La Vida Loca”, care va avea loc la Filarmonica de Stat Oradea.

 

Odată cu noul program La Vida Loca „Bridges”, virtuozul flautist de origine română Matei Ioachimescu și versatilul pianist venezuelean Alfredo Ovalles, artiști stabiliți la Viena, ale căror cariere cunosc consacrarea internațională, creează o lume muzicală nouă, dar care pare cunoscută în același timp.

Proiectul extraordinar „La Vida Loca”, aflat la cea de-a patra ediție, testează limitele celor două instrumente, setează noi impulsuri și aduce un suflu nou repertoriului cameral. Într-o lume din ce în ce mai fragmentată, cei doi artiști creează punți între diferite stiluri muzicale, mixând muzica clasică, contemporană, cu cea de jazz, rock sau world music din diferite zone ale lumii.

Cinci orașe (Viena, Bialystok, Tallinn, București și Oradea) vor fi gazdele unui program unic, cross-over, în perioada martie - aprilie 2019, program ce va fi completat cu lucrări special scrise pentru acest eveniment. Imensa bucurie de a cânta, virtuozitatea explozivă și sunetul inconfundabil al flautului lui Matei Ioachimescu, totul presărat cu mult umor și energie, stau la baza succesului internațional al proiectului „La Vida Loca”, proiect ce promite  iubitorilor muzicii momente de pură încântare și o binevenită evadare din cotidian.

Despre artiști

Flautist român de renume, Matei Ioachimescu susține o activitate concertistică impresionantă, este recunoscut pentru interpretările repertoriului baroc, modern, dar și pentru recitaluri cross-over. Este absolvent al Universității de Muzică din Viena, oraș unde s-a stabilit, este laureat al mai multor distincții şi burse (Thyll-Dürr sau Yehudi Menuhin Foundation) și colaborează cu unii dintre cei mai interesanți muzicieni din Europa, pe scene europene și japoneze, precum: Konzerthaus Wien, Ateneul Român, Conservatorio Santa Cecilia, Budapest Music Center sau Suntory Hall. Pentru activitatea sa intensă și calitatea înaltă a proiectelor susținute, i-a fost încredințat titlul de „Ambasador al Integrării” în anul 2013 de către actualul cancelar al Austriei, Sebastian Kurz. Este invitat ca membru al juriului în competiții internaționale și susține workshop-uri în Austria, Japonia, Ungaria, România și Croația.

Alfredo Ovalles s-a format ca muzician complex și versatil în orașul său natal - Caracas, în Venezuela, la Baylor University din Statele Unite ale Americii și la Universitatea de Muzică din Viena. Are o carieră internațională importantă, care îl poartă pe scene precum: Berliner Philharmonie, Wiener Konzerthaus, Musikverein sau King’s Place din Londra. Pe lângă recitaluri solo, Alfredo Ovalles colaborează cu Orchestra „Frederic Chopin” din Gdańsk - Polonia, cu Filarmonica din Minsk sau cu Orchestra Simfonică a Republicii Dominicane. Este câștigător al unor competiții internaționale importante, precum Osaka International Music Competition sau „Franz Schubert” Competition din Bulgaria. Alfredo Ovalles este un artist în permanentă dezvoltare și un avocat al muzicii noi, care colaborează intens cu compozitori și ansambluri precum Green Thing sau Black Page Orchestra.

Evenimentul are loc în cadrul unui proiect cofinanțat de AFCN, Administrația Fondului Cultural Național. Producător: Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură.