Galeria „Ștefan Vilidár István” a pregătit pentru publicul vizitator și pentru turiștii care se află în orașul de pe Crișul Repede o nouă expoziție de artă fotografică.

 

De această dată, pe simezele cunoscutei galerii din Cetatea medievală Oradea, vor fi instalate fotografii monochrom și color, realizate de membrii Foto clubului din Arad, organizație parteneră a Asociației Internaționale „Euro Foto Art”.

Expoziția de grup este alcătuită din 45 de fotografii realizate de Brighita Niță, Călin Creștin, Danijela Despotov, Filip Rotaru, Mircea O. Boran, Monica Szentes, Octavian Iolu, Otto Wittenberger și Ovidiu Filip.

Vizitatorii vor putea descoperi printre exponate mai multe genuri ale artei fotografice: peisaj, portret, eseuri, sociofotografii, arhitecturale, street foto și reportaj. De asemenea, multe din fotografiile expuse au fost realizate în alb-negru, respectiv în minunatele tonuri de gri.

Foto clubul Arad a fost fondat, după mai multe încercări, de către regretatul artist fotograf Francisc Kelen, în anul 1968. Foto club Arad a organizat, din 2001, până în prezent, în jur de 100 de expoziţii de artă fotografică, iar membrii Fotoclubului au participat la peste 100 saloane de artă fotografică în ţară şi străinătate. În prezent, Foto clubul are 22 de membrii, dar și foarte mulți membri simpatizanți.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 23 august, de la ora 18.00, în prezența unor artiști fotografi din Arad, în frunte cu conducerea Foto clubului, artistul fotograf Mircea O. Boran. Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth, președintele celor două organizații fotografice din Oradea. Lucrările vor fi prezentate de către criticiul de artă dr. Ramona Novicov, iar momentele muzicale vor fi oferite de către artiștii formației „Duo Varadiensis”: Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă).

Expoziția, organizată în parteneriat cu Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural, sub patronajul Asociației Internaționale „Euro Foto Art”, va rămâne la dispoziția publicului până la data de 8 septembrie, între orele 8.00 - 20.00. Accesul publicului va fi gratuit.