Cel mai complex proiect desfășurat, până acum, de Asociația Cultura în Mișcare este pe cale să se finalizele. Este vorba de inaugurarea Casei CiM, situată în satul Parhida, din comuna Tămășeu, la o distanță de 20-25 km față de Oradea.

„După ani de plănuire și muncă, suntem gata să inaugurăm Casa CiM. Nu, nu am terminat lucrările despre care v-am tot povestit,  dar vrem să profităm de vremea bună, să ne facem prieteni noi și să vă arătăm cu ce ne-am ocupat în ultima vreme. Așa că vă invităm să petreceți câteva ore alături de noi la Atelierele Cultura în Mișcare, un proiect desfășurat pe parcursul lunii august. Primul weekend este dedicat picturii”, anunță, printr-un comunicat de presă, reprezentanții Asociației Cultura în Mișcare.

Potrivit acestora, sâmbătă, 4 august, între orele 12.00-16.00, la Casa CiM, se va desfășura un atelier de pictură, care va fi prezentat de actrița Adela Lazăr, de la Teatrul Regina Maria din Oradea, și pictoriță la Hadella Shop.

Organizatorii anunță că pentru atelier sunt disponibile 15 locuri pentru copii. Locurile se vor ocupa în ordinea înscrierii la adresa de e-mail contact(@)culturainmiscare.ro.

Toate cele necesare pentru buna desfășurare a actului artistic (culori, pensule, șevalete, hârtie, pânze etc.) vor fi puse la dispoziția participanților de către organizatori. Nu se va oferi însă mâncare și/sau băuturi. Alte ateliere aflate în pregătire la Casa CiM sunt următoarele: modelare lut, sculptură în lemn, muzică etc. Casa CiM este situată în satul Parhida, comuna Tămășeu (Bihor), la o distanță de 20-25 km față de Oradea (depinzând de punctul de plecare din Oradea), în direcția Satu Mare (un drum de aproximativ 30 de minute cu mașina). Atelierele Cultura în Mișcare sunt finanțate de Consiliul Județean Bihor, prin Direcţia de Dezvoltare și Implementare Proiecte.