Cititorii de toate vârstele sunt invitați sâmbătă, 27 mai, de la ora 14.00, la Librăria Cair Paravel, din Piața 1 Decembrie nr. 3, Oradea, pentru a participa la lansarea cărții de poezii ilustrate „Universul micuțului Tom”, scrisă de Sofia Răduinea.

Autoarea, împreună cu Roxie Netea, ilustratoarea cărții, și cu prezența inspirată a artistului Sándor József Thurzó, interpret la violă, vor oferi celor prezenți o după-amiază aparte, cu lecturi din carte, interpretări ale instrumentului și un atelier pentru cei mici. Evenimentul este realizat în colaborare cu Asociația D’Art. 

„Proiectul cărții „Universul micuțului Tom” s-a născut dintr-o colaborare fructuoasă între o bunicuță tânără, în calitate de autor, Sofia Răduinea, și artista Roxie Netea, în postura de ilustrator de carte pentru copii. Micuțul Tom nu este un personaj fictiv, este propriul nepoțel, căruia autoarea îi dedică toate poeziile. Multe dintre ele, citite printre rânduri, ascund sfaturi pertinente, de la bunică la nepot, toate îmbrăcate într-o formă de redare extrem de savuroasă. Haideți să îl cunoașteți pe Tom și să vă regăsiți fiecare în universul copilăriei sale, plin de curiozități!”, transmit organizatorii evenimentului.

Poeziile sunt populate de un întreg biotop; de gâze, animăluțe din toate mediile: apă, aer, grădini, păduri, livezi, câmpii. Natura o regăsim declinată aici la toate cazurile și genurile transmițându-li-se astfel micuților ideea conform căreia simbioza om-natură există într-adevăr și este primordială. Transpare din poeziile ei un suflet de sorginte ludică, un adult întors vectorial spre copilărie, potențat în acest demers de înțelepciunea vârstei. Stabilește o punte de legătură cu copilul mic și mai apoi cu copilul interior, care se regăsește în fiecare dintre noi. Subiectul cărții a rezonat cu sine, după cum mărturisește Roxana, ilustratoarea cărții, întrucât copilăria este locul în care s-ar întoarce oricând cu plăcere. Urmărind firul poveștilor din poezii, artista a decodificat cromatic, conturând prin formă, culoare și concept sentimentelele care irump din acestă lume nemărginită a creației.