A devenit o tradiție ca la începutul fiecărui an membrii cunoscutului fotoclub orădean să se prezinte în cadrul unei expoziții, cele mai reușite creații realizate anul trecut.

Expoziția anuală a membrilor, care face parte integrantă din cea de a VII-a ediţie a Festivalului Internațional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári”, organizat de Asociația Internațională Euro Foto Art, cuprinde 48 de fotografii de mare ținută artistică realizate de membrii Fotoclubului „Nufărul” Oradea. Pe simeze vor fi expuse lucrările artiștilor fotografi: Viviana Bonațiu, Nicoleta Gabor, Ovidiu Gabor, Ádám Galambos, Illés Imre, Eugen Munteanu, Ioan Olah, Ovi D. Pop, Maria Șaupe, Simon Zsanett, Claudiu Szabó, Szatmári Ildikó, Ștefan Tóth, Varga Miklós-Zoltán şi Cristian-Gelu Vrabie.

Expoziția cuprinde mai multe genuri ale artei fotografice: portret, eseu, peisaj, street-foto, nud, reportaj artistic, fotografii aeriene și socio-fotografii. Pe simeze vor fi expuse fotografii care demonstrează că „în simplitate este complexitate”, prin imaginile realizate de artiști fotografi Nicoleta Gabor și Ștefan Tóth, dar și fotografii realizate într-o manieră   artistică neconvențională, cum sunt cele realizate de către Gelu Vrabie. Imaginile realizate cu drona de cunoscutul artist fotograf Ovi D. Pop, prezintă perspective neîntâlnite până în prezent. Artistul fotograf Ovidiu Gabor demonstrează prin lucrările expuse că „stăpânește” unele genuri pretențioase ca nudul feminin sau peisajul rural și urban. Pe simeze sunt prezenți cu lucrări și absolvenții ultimelor cursuri de fotografie organizate de Clubul „Nufărul”. Este de apreciat faptul că mai multe dintre aceste imagini au fost realizate în alb și negru.

Clubul fotografic „Nufărul”, fondat în anul 1976, a încheiat anul trecut cu rezultate deosebite. În Galeria „Ștefan Vilidár István” au fost organizate, sub patronajul Asociației Internaționale Euro Foto Art, 21 de expoziții personale și de grup alcătuite din lucări ale unor artiști fotografi din Arabia Saudită, China, Italia, Singapore, România și Ungaria. Este de apreciat faptul că mai mulți artiști fotografi au fost prezenți la vernisajul acestor expoziții din Europa, Asia și Orientul Mijlociu. De asemenea, membrii clubului au participat cu mare succes la diferite saloane naționale și internaționale de artă fotografică obținând o serie de premii. Dintre ei se evidențiază artistul fotograf Ovi D. Pop, care a obținut în anul 2018 peste 100 de premii și medalii internaționale. Pentru rezultate deosebite obținute pe plan mondial, doi dintre artiștii fotografi au fost răsplătiți cu distincții ale Ferderației Internaționale de Artă Fotografică: Ovidiu Gabor a primit disticția AFIAP, iar Ovi D. Pop a primit distincţia EFIAP.

Vernisajul expoziției anuale va avea loc luni, 4 februarie, de la ora 18.00, în Galeria „Ștefan Vilidár István” din Cetatea Medievală. Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către artistul fotograf Ștefan Tóth, președintele cunoscutei Asociații Internaționale. Lucrările expuse vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov. Momentele muzicale vor fi oferite de către artiștii Lucian Malița (vioară), respectiv Alexandrina Chelu (voce) și Florian Chelu (chitară).

Noua expoziție va rămâne la dispoziția publicului vizitator până în data de 28 februarie şi va putea fi vizitată între orele 8.00 – 20.00. Accesul publicului este gratuit.