Cunoscutul scriitor şi teolog Mihail Neaţmu va fi prezent în Băile Felix miercuri, 11 mai, unde va susţine conferinţa „Hristos în secolul vitezei”. Conferențiarul va încerca să demonstreze relevanța contemporană a crezului creștin într-o lume care pare să intre într-o fază accelerată de secularizare.

 

Conferința „Hristos în secolul vitezei” va avea loc miercuri, 11 mai, de la orele 18.30, la Hotel President.

„Într-un secol în care lucrurile se schimbă cu repeziciune de la o clipă la alta, nu este cumva demodat să vorbești despre Hristos? Cu alte cuvinte, nu este nepotrivit să discuți despre mântuire și Mântuitor, despre dialectica timp-veșnicie, despre suflet și virtute, despre un modus vivendi creștin care a modelat definitiv universul valorilor morale și civice ale ființei umane? Mai avem răgazul să stăm la taifas și să ne întrebăm cu privire la sensul vieții noastre și la ținta alegării și fărâmițării noastre?”, arată organizatorii.

Cunoscutul scriitor și teolog Mihail Neamțu va răspunde acestor întrebări tulburătoare în cadrul conferinței. El va încerca să demonstreze relevanța contemporană a crezului creștin într-o lume care pare să intre într-o fază accelerată de secularizare, lovită de spectrul nihilismului, ateismului și relativismului. Dialogul cu publicul va oferi participanților ocazia de a-și împărtăși nedumeririle și de a primi răspunsuri inspirate din Scriptură, filozofia patristică și marea cultură a umanității. Autorul va oferi cărți și autografe doritorilor.

Evenimentul, organizat de Clubul Marile Cărți, va fi moderat de Pr. Florin Tomoioagă și are loc cu binecuvântarea Preasfințitului Sofronie, Episcopul Oradiei.