Asociația Internațională Euro Foto Art organizează, în parteneriat cu Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural, o nouă expoziție de artă de fotografică. De această dată pe simezele sălilor de expoziții ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică Ștefan Tóth István, vor fi expuse creațiile artiștilor fotografi din Transcarpatia (UA).

Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 08 august 2018, la ora 17.00 şi se bucură de participarea președintelui Asociației Artiștilor Fotografi din Transcarpatia,Volodimir Norba, şi a soției sale.  De asemenea, la eveniment a fost invitat să participe și Excelența Sa Oleksandr Bankov, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențial al Ucrainei în România. Expoziția membrilor Asociației Artiștilor Fotografi din Trancarpatia cuprinde 72 de fotografii de format standard cu diferite tematici, realizate de Serhiy Kanajlo, István Zemkó, Jaroslav Makar, Oleg Ilchin, Jaroslav Dulenko, Yurii Turiyanitsja, Lyuba Shtefan, Ivan Burkalo, Leonid Zakrevskyy, Vasyl Bodnar și  Volodimir Norba.

Publicul vizitator va putea admira imagini care ilustrează mai multe genuri ale artei fotografice, de la peisaj şi portret, socio-fotografii, eseuri, fotografie experimentală, etnografie și de reportaj.

Asociația Artiștilor Fotografi din Trancarpatia cu sediul în Ujhorod are peste 30 de membrii din Ujhorod și din Transcarpatia, care participă cu regularitate şi cu succes la diferite Saloane Naționale și Internaționale de Artă Fotografică. De asemenea Asociația este și organizatorul unor Saloane de artă fotografică organizate sub patronajul Federației Internaționale de Artă Fotografică (FIAP).

Lucrările vor fi prezentate de către criticul de artă dr. Ramona Novicov, iar artistul fotograf expozant va fi prezentat de către Ștefan Tóth. Momentele muzicale vor fi oferite de artitiștii formației Duo Varadiensis: Lucian Malița (vioară) și Thurzó Sándor József (violă). Expoziția membrilor Asociației Artiștilor Fotografi din Trancarpatia va rămâne la dispoziția publicului până la data de 4 septembrie şi poate fi vizitată de marțea până joia, între orele 10.00 – 18.00.