Studio Act din Oradea anunță cea de-a doua ediție a Festivalului de teatru independent Open Studio Act, care va avea loc în perioada 23-27 august 2017, la sediul din strada Crinului, nr. 2. Orădenii au ocazia de a viziona trei spectacole din ţară, premiate în festivaluri de profil, două premiere care au în prim plan actori ai Teatrelor Regina Maria şi Szigligeti, dar şi episoade de teatru experimental.

În perioada 14-23 august Oradea va găzdui cea de-a doua ediţie a festivalului de teatru independent Open Studio Act. Festivalul le oferă orădenilor posibilitatea de a viziona producţii premiate în festivaluri de calibru, ale trupelor independente din ţară. În plus, au ocazia de a viziona două premiere ale Studio Act. Astfel, festivalul se va deschide cu premiera “Vă plac bananele, tovarăşi?”, o monodramă în regia lui Andi Gherghe, în care-l vom regăsi pe tânărul actor Alin Stanciu. Spectacolul are la bază textul cu acelaşi nume semnat de Székely Csaba şi este o satiră la adresa comunismului românesc. Monodrama a câștigat Premiul regional pentru Europa la Concursul internațional de scenarii radiofonice BBC, în 2009. Spectacolul va avea loc în data de 23 august, de la ora 19.00. Cea de-a doua premieră este  „Poveste din Transilvania” de George Ștefan, regia Andi Gherghe, un spectacol bilingv care vorbeşte despre relaţiile interentince în comunităţile mixte. Din distribuţie fac parte actori ai Teatrelor Regina Maria şi Szigligeti: Richard Balint, Gyula Kocsis, Alin Stanciu, Melu Ciuciu Pitz, Eugen Neag şi George Dometi. Premiera va avea loc în data de 26 august, de la ora 19.00.

Spectacol… pentru un singur spectator

Una dintre provocările acestui festival este însă sesiunea de spectacole... Vise. Un experiment pe care Studio Act îl realizează în parteneriat cu studenţi ai facultăţilor de teatru din Cluj şi Târgul Mureş. „Studenţii vor participa alături de noi la worskhopuri de improvizaţie, în cadrul cărora vom concepe spectacole-vise”, a explicat Eugen Neag. „Sunt experimente teatrale, experienţe senzoriale, care durează 7 minute şi 38 de secunde şi se adresează unui singur spectator”, a mai spus Eugen Neag. În fiecare seară de festival se vor juca mai multe astfel de „Vise”, fiecare pentru un singur spectator, o experienţă unică pentru publicul orădean, care va fi „servit” pe principiul primului sosit.

Programul Festivalului

Miercuri, 23 august, ora 19.00, “Vă plac bananele, tovarăşi?” (Studio Act Oradea și Teatru 3G Târgu Mureș - Premieră), cu Alin Stanciu; ora 21.00-23.00 , Vise.

Joi, 24 august, ora 19.00: Plex**, după idei și texte de Eric Bogosian, cu Andrei Dinu și Andrei Stan, ArtScape Baia Mare; 21.00-23.00, Vise. Vineri, 25 august, ora 19.00, Impro Patzan Show (Studio Act Oradea); ora 21.00-23.00, Vise. Sâmbătă, 26 august, Poveste din Transilvania de George Ștefan, regia Ándi Gherghe, Studio Act Oradea – Premieră, ora 21.00-23.00, Vise. Duminică, 27 august, ora 19.00, MaRó, de Székely Csaba, regia Ándi Gherghe, Yorick Studio Târgu Mureș 21:00 – 23:00 „Vise”

Biletele se găsesc în Kosher, str. Crinului, nr.2. Preţul unui bilet este de 20 de lei. Informații și rezervări ( inclusiv pentru experienţa unui Vis) : 0771/438-892