Echipa Teatrului Regia Maria începe stagiunea 2019-2020 cu proiecte care se vor desfășura în mai multe spații din oraș. Programul spectacolelor începe cu luna septembrie și reia câteva dintre cele mai recente producții din stagiunea precedentă, dar și reprezentații teatrale îndrăgite de către spectatori.

 

Până la finalizarea lucrărilor de modernizare a scenei de la Sala Mare, realizate prin proiectul ,,Romanian-Hungarian cross-border incubator for performing arts”, finanțat în cadrul programului Interreg V-A România-Ungaria, spectacolele vor avea loc la Sala Arcadia, Casa de Cultură a Sindicatelor, filarmonică, Sala „Florica Ungur” și pe Scena Mobilă din Cetate.

Programul spectacolelor începe cu luna septembrie și reia câteva dintre cele mai recente producții din stagiunea precedentă, dar și reprezentații teatrale îndrăgite de către spectatori, exponente ale tuturor speciilor genului dramatic. Până la finalizarea lucrărilor de modernizare a scenei de la Sala Mare, realizate prin proiectul ,,Romanian-Hungarian cross-border incubator for performing arts”, finanțat în cadrul programului Interreg V-A România-Ungaria, spectacolele Teatrului Regina Maria vor avea loc la Sala Arcadia, Casa de Cultură a Sindicatelor, Filarmonica de Stat Oradea, Sala „Florica Ungur” și pe Scena Mobilă amplasată în Cetatea Oradea. Spectacolele Trupei Iosif Vulcan vor începe, în general, de la ora 19.00, cu excepția celor care vor avea loc pe Scena Mobilă amplasată în Cetatea Oradea care vor începe de la ora 21.00 și spectacolul „Avalanșa”, care va avea loc în data de 20 octombrie, la Sala „Florica Ungur”, de la ora 20.00. După această reprezentație, spectacolul „Avalanșa” se va juca în data de 23 octombrie la Teatrul Odeon din București, în cadrul ediției din acest an a Festivalului Național de Teatru.

Spectacolele Trupei Arcadia se vor juca în exclusivitate la Sala Arcadia și vor începe de la ora 11.00.

Primul weekend din luna septembrie este marcat de spectacolul cel mai recent montat la Teatrul Regina Maria: Sunetul Muzicii, un musical plin de farmec, care deschide calea spre o călătorie magică în tărâmul copilăriei. Copiii care joacă în spectacol formează două distribuții, așa că vă invităm atât în data de 6, cât și în 7 septembrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Un alt spectacol recent care a stârnit reacții pozitive încă de la premieră este comedia politică „...ESCU”, un tablou atemporal al vieții politice din România, cu momente hazlii și în același timp pline de tâlc, care va avea loc marți, 24 septembrie, tot la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 19.00.

Programul începe cu „Sunetul Muzicii”

Vineri, 6 septembrie, şi sâmbătă, 7 septembrie, de la ora19.00, la  CSSO se joacă  Sunetul Muzicii, libret de Howard Lindsay şi Russel Crouse, după romanul „The story of the Trapp family singers” de Maria von Trapp, Regia: Mihaela Bogdan; Duminică, 8 septembrie, ora 11.00 și ora 13.00 – Sala Arcadia

Pinocchio, adaptare după Carlo Collodi, Regia: Adela Moldovan; Miercuri, 18 septembrie, ora 19.00 – Sala Arcadia, Domnişoara Iulia de August Strindberg, Regia: Alexandru Weinberger-Bara; Vineri, 20 septembrie, ora 21.00 – Scena Mobilă amplasată în Cetatea Oradea; În inima nopţii – Episodul Macbeth, scenariu după William Shakespeare de Gavriil Pinte, cu inserții din George Banu și Monique Borie, Regia: Gavriil Pinte;  Sâmbătă, 21 septembrie, şi duminică, 22 septembrie, de la ora 11.00 – Sala Arcadia, Frumoasa şi Bestia, după J. M. Prince de Beaumont, Regia: Florian Silaghi; Duminică, 22 septembrie, ora 19.00 – Sala Arcadia, O poveste foarte simplă, de Maria Lado, regia: Elvira Rîmbu;  Marți, 24 septembrie, ora 19.00 – CSSO, ...Escu, de Tudor Mușatescu, Regia: Claudiu Goga; Sâmbătă, 28 septembrie, ora 11.00 – Filarmonica de Stat; Vrăjitorul din Oz, scenariul și regia: Dan Mirea; Sâmbătă, 28 septembrie, ora 19.00 – Filarmonica de Stat; Capcana lui Hamlet, adaptare după Nedialko Yordanov, Regia: Petru Vutcărău; Duminică, 29 septembrie, ora 21.00 – Scena Mobilă amplasată în Cetatea Oradea; Îndrăgostiţii din Ancona de Vajda Katalin, Regia: Andrei Mihalache

Biletele s-au pus deja în vânzare și pot fi achiziționate online de pe www.biletmaster.ro, iar de la Agenția Teatrului începând de luni, 19 august, ora 12.00. Stagiunea aceasta, programul Agenției este de marți până vineri în intervalul orar 12.00 – 18.00, iar în weekend între orele 10.00-13.00, iar numărul de telefon pe care îl puteți apela pentru mai multe informații și rezervări de bilete este 0372 368 475.