La început de an, Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, în parteneriat cu Asociația Internațională „Euro Foto Art”, a pregătit, pentru publicul iubitor de fotografie, în preambulul ediției a IX-a a Festivalului Internațional de Fotografie „Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”, o nouă expoziție de artă fotografică.

Festivalul internațional este o marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci a României. În acest context, sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” (Corp B, etaj I) vor găzdui, începând cu data de 8 ianuarie 2021, o expoziție internațională de artă fotografică, organizată de Asociația Mondială a Artiștilor Fotografi Maghiari cu sediul la Budapesta.

La ediția a XIX-a a Salonului Mondial (organizat pentru membrii săi din întreaga lume), care recent a fost „rebotezat” în Salonul Foto Maghiar „Nemzet Közti” (Între națiuni) au fost trimise 1.438 de de creații ale celor 113 artiști fotografi din șapte țări, la mai multe categorii de concurs, după cum urmează: tematică generală (504 de imagini), Anul Internațional „Rákoczi Ferenc”), 111 de creații grupurile etnice din bazinul carpatic (201 imagini), natură (366 de creații) și „Să ne jucăm” (256 fotografii). Un juriu internațional a acceptat pentru expunere cele mai valoroase creații, iar organizatorii au selecționat în vederea expunerii 45 de fotografii artistice. După vernisajul din Budapesta, Salonul internațional a devenit itinerant, fiind vernisat, până în prezent, în mai multe orașe din Transilvania.

Vernisajul expoziției internaționale va avea loc vineri, 8 ianuarie 2021, la ora 16.00, în spațiul expozițional aferent Colecției de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” (Corp B, etaj I), și va fi transmis online pe facebook-ul Asociației.

Evenimentul va fi moderat de de președintele AIEFA Ștefan Tóth, criticul de artă dr. Ramona Novicov, precum și reprezentantul Formației „Duo Varadiensis” Oradea, artistul Thurzó Sándor József, care va oferi, cu această ocazie, mai multe momente muzicale.

Salonul Fotografic Internațional Maghiar în Oradea va rămâne la dispoziția turiștilor și a publicului vizitator până în 4 februarie 2021, de marți până duminică, între orele 09.00 – 17.00 (luni închis).