MADR: Sesiune prelungită la depunerea proiectelor cu fonduri europene
Potrivit unui Comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurare (MADR), sesiunea de primire a proiectelor pentru Schema de ajutor de stat aferentă Submăsurii 4.2. a fost prelungită până la data de 30 noiembrie 2017, ora 16.00.
Fondurile disponibile pentru Schema de ajutor de stat GBER Stimularea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii pentru procesarea şi marketingul produselor agricole în vederea obţinerii de produse neagricole aferentă Submăsurii 4.2 sunt de 70.000.000 euro, împărţite astfel: 49.000.000 euro pentru (DI 3A) şi, respectiv 21.000.000 euro pentru (DI 6A). MADR precizează că DI 3A reprezintă Dezvoltarea şi modernizarea unor capacităţi de procesare şi de comercializare a produselor agricole, iar DI 6A reprezintă Crearea de noi unităţi de procesare a produselor agricole. Depunerea continuă a proiectelor în cadrul sesiunii anuale se opreşte înainte de termenul limită, conform prevederilor OMADR 763/ 2015 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a procesului de selecţie şi al procesului de verificare a contestaţiilor pentru proiectele aferente măsurilor din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR), cu modificările şi completările ulterioare. Pragul minim de selecţie a proiectelor pentru Schema GBER aferentă submăsurii 4.2 este de 15 puncte. Pragurile de calitate lunare sunt în perioada: 1 august - 31 august 2017 de 45 de puncte, 1 - 30 septembrie 2017 - de 30 de puncte; 1 - 31 octombrie 2017 de 15 puncte; 1 - 30 noiembrie 2017 de 15 puncte.
Depunerea cererilor de finanţare pentru Schema de ajutor de stat GBER aferentă Submăsurii 4.2 se va face on-line pe www.afir.info. De precizat că solicitantul de finanţare trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în Ghidul aferent acestei Scheme. Ghidul Solicitantului pentru această Schemă este aprobat prin Ordin al MADR şi a fost publicat pe site-ul AFIR. Reamintim, că scopul schemei de ajutor de stat GBER vizează: introducerea de noi tehnologii şi procedee; creşterea calităţii produselor obţinute, a siguranţei alimentare şi obţinerea de noi produse competitive, cu impact economic asupra procesării ulterioare în întreprinderi, cu asigurarea standardelor veterinare şi de siguranţă alimentară; îmbunătăţirea nivelului general de performanţă al întreprinderilor, creşterea calităţii produselor obţinute, a siguranţei alimentare şi obţinerea de noi produse competitive, cu impact economic asupra procesării ulterioare în întreprinderi şi, nu în ultimul rând, creșterea numărului de locuri de muncă.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.