Universitatea din Oradea, în calitate de beneficiar, anunţă finalizarea proiectului cu titlul „Consolidarea unei culturi a calității activităților didactice prin digitalizare și respectarea deontologiei academice la Universitatea din Oradea (QADDA)”.

Proiectul a fost finanţat din Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat - FDI 2020, încheiat cu Ministerul Educației pe baza unei competiții de proiecte organizate de către CNFIS.

Scopul proiectului l-a constituit creșterea capacității instituționale pentru susținerea calității învățământului superior, prin digitalizarea unor instrumente de lucru și aplicarea în mod pro-activ a principiilor și normelor ce vizează deontologia academică. Este vorba despre implementarea unor mecanisme pentru dezvoltarea cadrului instituțional ce contribuie la fundamentarea deciziilor manageriale ale UO.

Prin intermediul proiectului a fost creat un Centru de excelență în managementul universitar al calității (QEx) în vederea sprijinirii activității structurilor de resort și a îmbunătățirii calității activităților didactice prin transfer de know-how și suport informațional, a fost elaborat și editat Manualul calității pentru implementarea sistemului de asigurare a calității, în vederea creșterii gradului de informare al comunității universitare, au fost dezvoltate patru module sau platforme online, pentru promovarea Universităţii din Oradea, ca şi universitate „digital-friendly” cu: evaluarea satisfacției studenților cu privire la procesul educațional și serviciile administrative oferite de UO în vederea creșterii calității acestora, pre-înscrierea candidaților la studii universitare în scopul creșterii calității serviciilor de tip suport, centralizarea obligațiilor financiare ale studenților după modelul „one-stop-shop”" pentru creșterea calității serviciilor și suport pentru digitalizarea activităților didactice la UO prin Moodle App. Tot în cadrul proiectului a fost adoptată o strategie pro-activă pentru promovarea deontologiei academice prin intermediul Centrului de excelență în managementul universitar al calităţii (QEx). Perioada de implementare a proiectului a fost mai - decembrie 2021, iar bugetul a fost de 291 de mii de lei (finanţare UEFISCDI) plus 32.296 lei cofinanţare UO.