Elevii din Oradea și cei din Yokohama au avut ocazia să afle lucruri interesante despre cultura japoneză și cea românească în cadrul unui proiect de schimb de experiență româno-japonez. 

Proiectul „Yokohama & Oradea Children’s Ambassador” s-a desfășurat pe 27 martie, online. Elevi din Romania cu vârsta între 10 și 15 ani au realizat proiecte despre obiceiurile bihorenilor, au prezentat orașul Oradea, obiectivele turistice, izvoarele și ștrandurile termale. 

„Bineînțeles, i-am familiarizat pe elevii japonezi cu saluturile în limba română. Elevi din Japonia, de aceeași vârstă, au prezentat orașul Yokohama, școala japoneză și aspecte culturale. Pasiunea pentru „anime” (film de animație produs sau originar din Japonia) și „manga” (benzi desenate japoneze) a fost un subiect interesant pentru toți. Elevii și-au prezentat anime-ul preferat, cum ar fi „Attack on Titan”, „My Hero Academia” și „Jujutsu Kaisen”.

Atat elevii din Japonia, cât și elevii din România au fost încântați de acest proiect. Cu toții sunt nerabdători pentru runda următoare. În acest moment pregătim proiecte și pentru elevii de liceu și adulți”, susțin organizatorii de la

Centrul Cultural Japonez din Oradea.

Scopul acestor proiecte îl constituie cunoașterea unei alte culturi, interacțiunea cu japonezi nativi, familiarizarea cu limba japoneză și împartășirea pasiunii pentru „anime”.

Proiectul a fost organizat online de Centrul Cultural Japonez din Oradea, în parteneriat cu Sakura Chaya, Yokohama, prin intermediul secretarului general de stat al Camerei de Industrie și Comerț, Tanaka Choyo.