Profesorul Razafiharison Andriamanantena, președintele Universității din Toliara, și alte patru cadre didactice de la vârful celei de-a doua instituții academice a Madagascarului se află, în aceste zile, la Universitatea din Oradea.

Oaspeții au avut întâlniri cu decanii mai multor facultăți ale Universității din Oradea, doi dintre ei susținând, în fața studenților, prelegeri pe tema protecției mediului în arii protejate marine și biodiversitate.

Marți, 23 mai, în Sala de Consiliu a Universității, delegația din Madagascar s-a întâlnit cu reprezentanți ai conducerii instituției academice orădene.

„Avem un feedback foarte bun din partea studenților și profesorilor noștri care au fost deja în vizită la Universitatea din Toliara și îmi doresc să continuăm aceste bune relații academice”, a spus rectorul Universității din Oradea, Constantin Bungău. La rândul său, președintele Universității din Toliara, prof. Razafiharison Andriamanantena, a declarat că, pentru delegația pe care o conduce, întâlnirea de la Universitatea din Oradea reprezintă o onoare și o oportunitate. „Prezența noastră aici marchează un pas important în dezvoltarea parteneriatului cu Universitatea din Oradea. Dorința noastră este, desigur, să continuăm acest parteneriat”, a spus prof. Razafiharison Andriamanantena care a mai arătat că instituția pe care o reprezintă este cea de-a doua, ca mărime, din țara sa. Vizita delegației din Madagascar a fost realizată în cadrul unui parteneriat finanțat prin intermediul programului Erasmus.

La finalul întâlnirii, conducătorii celor două instituții academice au semnat un memorandum de colaborare.