Intrat într-un cadru tradițional Concursul internațional de atelaje de la Oșorhei are loc, în acest week-end, pe păşunea de la Berkes. Printre participanți se numără și campionul mondial Hodi Karoly.

 

Competiția se desfășoară pe parcursul a trei zile: începând de astăzi, 10 august, până duminică, 12 august, și însumează trei probe: dresaj, maraton și obstacole. Spectacolul ecvestru debutează astăzi, cu concursul de dresaj și prezentare, care presupune ca atelajele să evolueze după un program obligatoriu, prestabilit într-un dreptunghi de 40x100 de metri. Sâmbătă este programată spectaculoasa probă de maraton, cu nu mai puțin de șapte puncte de încercare pentru driveri și cai. O probă de maximă solicitare, plină de adrenalină. Clasamentul final va fi întocmit după proba de obstacole, programată duminică, o probă tehnică și de viteză. 

Spectatorii se vor putea bucura din plin de frumosul spectacol ecvestru de la Oşorhei, având ocazia să admire cai extrem de valoroşi, exemplare cabaline deosebit de frumoase şi spectaculoase, antrenate pentru a participa cu succes la competiţii de mare anvergură. Atelajele participante în competiţie, prezentarea şi sportivitatea conducătorilor de echipaje vor aduce un plus de atractivitate şi spectaculozitate pe parcursul celor trei zile de concurs.

Competiția se va desfășura după următorul program: concursul de dresaj – astăzi, 10 august, ora 11.00; concursul de maraton -  mâine, 11 august, ora 11.00, iar concursul de obstacole - duminică, 12 august, ora 11.00.

La start se vor alinia aproximativ 17-20 atelaje cu doi și patru cai, din mai multe ţări, printre participanţi numărându-se componenţi ai echipei naţionale de atelaje a României, precum şi driveri din TOP 10 mondial, inclusiv campionul mondial en titre Hodi Karoly.

Evenimentul se va desfășura la circa 700 de metri de ieşirea din Oşorhei înspre Cluj, pe partea dreaptă, imediat după Moara Albastră, pe locul denumit de localnici Păşunea Berkes.