Cei care ameninţă China se vor lovi de un zid de oţel - Xi Jinping războinicul
Puterile străine care ameninţă China se vor lovi de un "zid de oţel", a afirmat, joi, preşedintele Xi Jinping, pledând pentru consolidarea capabilităţilor militare şi reafirmând că Beijingul nu acceptă tendinţele secesioniste din Taiwan şi Hong Kong.
„Poporul chinez nu va accepta niciodată să fie şicanat, supus presiunilor ori subjugat", a declarat Xi Jinping, într-un discurs rostit la 100 de ani de la înfiinţarea Partidului Comunist Chinez.
„Oricine ar încerca să ameninţe China se va lovi de un zid de oţel, construit de 1,4 miliarde de cetăţeni chinezi. Nu vom accepta niciodată lecţii de ipocrizie din partea celor care cred că au dreptul să ne înveţe lucruri pe noi", a afirmat Xi Jinping, potrivit agenţiei DPA şi site-ului T-online.de.
Preşedintele Chinei a pledat pentru continuarea acţiunilor de modernizare a armatei. „O naţiune puternică trebuie să aibă o armată puternică", a subliniat Xi Jinping.
Liderul de la Beijing a lansat un avertisment adresat „forţelor proindependenţă" din anumite regiuni, pledând, în cazul Taiwanului, pentru „reunificarea paşnică". Xi Jinping a atras atenţia că Beijingul va apăra de fiecare dată integritatea teritorială chineză.
„Rezolvarea chestiunii Taiwanului şi realizarea reunificării complete cu patria-mamă sunt sarcinile istorice statornice ale Partidului Comunist Chinez şi aspiraţia comună a întregului popor chinez”, a spus Xi Jinping într-un discurs susţinut cu prilejul marcării a 100 de ani de la fondarea PCC. „Toţi fiii şi toate fiicele Chinei, inclusiv compatrioţii din ambele părţi ale Strâmtorii Taiwan, trebuie să conlucreze şi să avanseze în solidaritate, zdrobind cu fermitate orice plan privind independenţa Taiwanului”, a insistat preşedintele chinez. Declaraţia lui Xi a fost contestată la Taipei. Mainland Affairs Council (MAC) din Taiwan, biroul responsabil de politicile privind China, a reacţionat imediat. Deşi PCC a obţinut „o anumită dezvoltare economică”, rămâne o dictatură care calcă în picioare libertăţile omului, a subliniat MAC, cerând totodată trecerea Chinei la democraţie. „Erorile sale istorice în luarea de decizii şi acţiunile permanent dăunătoare au produs ameninţări grave la adresa securităţii regionale”, a adăugat Taipeiul. Poporul Taiwanului a respins principiul „o singură Chină”, care susţine că insula este parte a Chinei, iar regimul comunist de la Beijing ar trebui să renunţe la intimidarea sa militară şi să discute cu Taipeiul de pe poziţii egale. „Hotărârea guvernului nostru de a apăra ferm suveranitatea naţiunii şi democraţia şi libertatea Taiwanului şi de a menţine pacea şi stabilitatea în Strâmtoarea Taiwan rămân neschimbate”, a conchis MAC.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.