În Bihor - Forțele de ordine sunt pregătite de sărbători
Polițiștii, jandarmii, pompierii și polițiștii de frontieră au luat măsuri importante pentru a-i ajuta pe bihoreni să aibă sărbători tihnite. Pe lângă ei, au fost și vor rămâne activi și reprezentanți ai OPC, ANAF, Direcția Agricolă și DSVSA.
Sărbătorile pascale sunt diferite pentru reprezentanții forțelor de ordine. Dacă pentru bihoreni sunt zile potrivite pentru meditație și apropiere de familie, pentru polițiștii, jandarmii, pompierii și polițiștii de frontieră sunt zile care trebuie gestionate într-un alt fel, zile în care se lucrează și se acționează pentru a scădea gradul de victimizare.
„În această perioadă am făcut demersuri pentru ca locuitorii județului Bihor să fie în siguranță”, a spus prefectul Dumitru Țiplea, într-o conferință de presă desfășurată joi în sala mare a instituției. Alături de el au fost prezenți șefi de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bihor, Inspectoratul de Jandarmi (IJ) Bihor, ISU Crișana și Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Oradea.
„Efectivele de poliție au fost suplimentate pentru această perioadă. 900 de poliţişti bihoreni de la ordine publică, poliţie rutieră, arme, economic, investigaţii criminale, transporturi și de la alte structuri se vor afla în stradă și în proximitatea lăcaşurilor de cult, pentru a preveni tulburarea ordinii şi liniştii publice, pentru descurajarea şi combaterea infracţiunilor sau a altor fapte antisociale care pot aduce atingere ordinii publice, ordinii de drept, integrităţii persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru asigurarea desfăşurării normale a traficului rutier şi pietonal. Zilnic, 136 de patrule de siguranţă publică, pedestre şi auto vor acţiona pe raza județului Bihor, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. Pe drumurile publice vom acționa alături de colegii de la Poliția rutieră”, a spus Radu Șandru, comisar șef IPJ Bihor.
Bihorenii care vor pleca din județ sau se vor întoarce în perioada sărbătorilor vor fi întâmpinați de mai mulți polițiști de frontieră decât în zilele obișnuite. „La această oră, în punctele de trecere a frontierelor este un trafic normal. A fost suplimentat numărul polițiștilor de frontieră cu care vor interacționa cetății, la 450. Menținem în permanență legătură cu colegii noștri din Ungaria. Celor care vor să treacă frontiera le recomand să folosească toate cele 12 puncte de trecere și să se informeze cu privire la aglomerație pe politiadefrontieră.ro”, a spus Cristian Bogdan, comisar șef la ITPF Oradea.
Aglomerație mare va fi, cu siguranță, în preajma lăcașelor de cult în aceste zile, acolo unde vor fi prezenți și reprezentanți ai ISU Crișana. „Pe parcursul celor 54 de controale efectuate în această perioadă la biserici, mănăstiri și schituri din întreg județul, s-a verificat modul în care sunt respectate normele de apărare împotriva incendiilor şi am acordat slujitorilor lăcașurilor de cult, sprijin şi îndrumare pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă. Pe timpul verificărilor efectuate s-a urmărit în mod special, înlăturarea cauzelor potenţial generatoare de incendiu (instalaţii electrice cu improvizaţii, instalaţii de încălzire etc.), instruirea personalului pentru intervenţia în caz de producere a unui incendiu și dotarea cu mijloace de primă intervenţie.
Totodată, în Sfânta Noapte a Învierii, pompierii militari vor executa activităţi de supraveghere, la faţa locului, a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor pe durata desfăşurării ceremoniilor religioase cu public numeros şi peste 200 de cadre ale unității și subunităților din întreg județul vor asigura un răspuns prompt în cazul producerii unor situații de urgență. Căile de acces în lăcașele de cult trebuie să fie libere pentru forțele de intervenție. Nu ezitați să apelați la 112 dacă este cazul. Vreau să mai menționez că peste 700 de persoane au tranzitat centrul pentru refugiați și ne așteptăm ca în această zonă să fie activitate intensă în această perioadă”, a spus Sorin Caba, inspectorul șef al ISU Crișana Bihor.
Jandarmii vor fi și ei la datorie, atât în preajma lăcașelor de cult cât și în zona montană. „Vom asigura măsuri de ordine publică și pe timpul slujbelor religioase. Pentru că în această perioadă nu trebuie neglijat turismul, jandarmii montani vor fi și ei la datorie”, a spus Ioan Bogdan, inspector șef al IJ Bihor.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.