Prin prezentul articol vom continua să prezentăm noutăţile legislative aduse de către Guvernul României în sedinţa din data de 4 august 2017, care vizau inclusiv modificările aduse Codului Muncii, privind combaterea şi prevenirea muncii la negru.

Astfel, până la data de 4 august 2017, era considerată contravenţie, privind din perspectiva angajatorului, conform articolului 260 alin. 1 litera e din Codul muncii „primirea la muncă a unei persoane fără încheierea unui contract individual de muncă” .

De la data de 4 august 2017, ca urmare a adoptării Ordonanţei de Urgenţă nr. 53, articolul 260 din Codul Muncii a primit o nouă configuraţie, în ceea ce priveşte definirea faptei contravenţionale de primire la muncă a unei persoane care nu deţine contract individual de muncă. Mai precis, această faptă contravenţională a devenit mai largă, din punct de vedere al activităţilor materiale considerate ca fiind fapte contravenţionale, iar odată cu modificarea conţinutului faptei contravenţionale de primire la muncă a unei persoane fără încheierea unui contract individual de muncă au fost înăsprite şi sancţiunile contravenţional pecuniare aplicate.

Astfel legiuitorul consideră în momentul de faţă ca fiind contravenţie şi următoarele acte materiale: „primirea la muncă a unei persoane fără transmiterea raportului de muncă în registrul general de evidență a salariaților cel târziu în ziua anterioară începerii activității” (faptă contravenţională care se pedepseşte cu amendă în cuantum de 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată); „primirea la muncă a unui salariat în perioada în care acesta are contractul individual de muncă suspendat” (faptă contravenţională care se pedepseşte cu amendă în cuantum de 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată) şi „primirea la muncă a unui salariat în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parțial” (faptă contravenţională care se pedepseşte cu amendă în cuantum de 10.000 lei pentru fiecare persoană identificată).

Mai mult, pentru fapta contravenţională de a primi la muncă o persoană fără încheierea unui contract individual de muncă, sancţiunea contravenţional pecuniară a fost modificată în sensul măririi acesteia la suma de 20.000 de lei, pentru fiecare persoană identificată (anterior fapta se sancţiona cu amendă contravenţională cuprinsă între 10.000 de lei şi 20.000 de lei pentru fiecare persoană identificată).

De asemenea, conform comunicatului de presă al Guvernului României, anagajatorul va avea obligaţia de a “păstra la locul de muncă o copie a contractului individual de muncă și documentele de evidenţă a timpului de muncă prestat zilnic de fiecare salariat, cu evidenţierea orei de începere şi a celei de sfârşit a programului de lucru”.