„Once Upon a Time in... Hollywood”, de Quentin Tarantino, a devenit favorit la casele de pariuri pentru a câștiga premiul Oscar pentru cel mai bun film, după ce a obținut zece nominalizări la trofeele Academiei americane, care vor fi decernate pe 9 februarie.

Lider în topul nominalizărilor la Oscar 2020 este filmul regizat de Todd Phillips „Joker”, cu 11 selecții. „1917”, de Sam Mendes, a primit zece nominalizări.

Potrivit Bet Online, filmul lui Tarantino are o cotă de 5/4 pentru a câștiga Oscarul pentru cel mai bun lungmetraj și este urmat în top de „1917”, cu 5/2, „Parasite”, al sud-coreeanului Bong Joon-ho, cu 3/1, și „Joker”, cu 8/1. Producția Netflix „The Irishman”, regizată de veteranul Martin Scorsese, are o cotă de 10/1.

Quentin Tarantino nu a câștigat niciodată premiul Oscar pentru cel mai bun film. Nominalizat de opt ori la Oscar, Tarantino a câștigat de două ori acest trofeu, pentru scenariile filmelor „Django Unchained” (2012) și „Pulp Fiction” (1994).

În ceea ce privește premiul Oscar pentru cel mai bun actor, favorit la casele de pariuri este Joaquin Phoenix, nominalizat pentru rolul din „Joker”, cu o cotă de 1/10. În top urmează Adam Driver, nominalizat pentru interpretarea din „Marriage Story”, cu o cotă de 5/1, Leonardo DiCaprio („Once Upon a Time in... Hollywood”), cu 16/1, Antonio Banderas („Dolor y Gloria”), cu 25/1, și Jonathan Pryce („The Two Popes”), cu 33/1. De altfel, Joaquin Phoenix a dominat acest sezon de premii de la Hollywood, cel mai recent primind Globul de Aur și Critics' Choice Award.

Renee Zellweger este considerată marea favorită la premiul Oscar pentru cea mai bună actriță, pentru rolul din „Judy”, pentru care a fost recompensată, ca și Joaquin Phoenix, cu un Glob de Aur și un Critics' Choice Award. Cu o cotă de 1/7, Zellweger conduce detașat și este urmată în top de Scarlett Johansson („Marriage Story”), cu 6/1, Charlize Theron („Bombshell”), cu 14/1, Cynthia Erivo („Harriet”), cu 14/1, și Saorise Ronan („Little Women”), cu 25/1.

Sam Mendes („1917”) este considerat favorit la premiul pentru cel mai bun regizor, cu o cotă de 4/5. Bong Joon Ho („Parasite”) are o cotă de 9/4, Quentin Tarantino („Once Upon a Time in... Hollywood”), de 5/1, Martin Scorsese („The Irishman”), de 6/1, iar Todd Phillips („Joker”), de 33/1.

Premiile Oscar pentru roluri secundare par a fi disputate, potrivit caselor de pariuri, de Brad Pitt („Once Upon a Time in... Hollywood”), cu o cotă de 1/8, comparativ cu Joe Pesci („The Irishman”), cu 7/1, și Al Pacino („The Irishman”), cu 14/1, și de Laura Dern („Marriage Story”), favorită în categoria sa, cu o cotă de 1/6, urmată fiind de Margot Robbie („Bombshell”), cu 6/1, și Florence Pugh („Little Women”), cu 10/1.

Cea de-a 92-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 9 februarie, la Los Angeles.