Agenda politică - „CJ toacă bani pe chirii!”
Consilierul județean Ionel Avrigeanu susține că nu vede nicio preocupare a conducerii Consiliului Județean Bihor în a face economii. Ba din contră, banii sunt cheltuiți discreționar pe chirii și „fundații prietene”. În completare, liberalul Călin Gal spune că va da Consiliul Județean în judecată pentru că reorganizarea s-a făcut cu încălcarea crasă a legii.
Liberalii din Consiliul Județean continuă criticile la adresa modului în care este condusă instituția. Într-o conferință de presă, desfășurată pe 10 octombrie, la sediu PNL, Ionel Avrigeanu și Călin Gal au susținut că reorganizarea CJ nu a dus la nicio economie bugetară, că ea a fost făcută doar pentru a marginaliza oamenii incomozi și cu încălcarea mai multor legi.
„Chiriile anuale pe care Consiliul Județean la plătește sunt de aproximativ 10.000 de euro. 25% se plătește pentru Centrul de recuperare şi reabilitare pentru persoane cu handicap de la Cighid. Nici până astăzi Consiliul Județean nu a preluat de la Primăria din Ciumeghiu terenul pentru construirea unui nou centru, deși i-a fost pus la dispoziție gratuit. Anul trecut am propus ca fosta Policlinică să fie renovată și transformată în sediu pentru a nu mai plăti aceste chirii, dar nu am fost luat în seamă. Consiliul Județean Bihor este însă, la această oră, în paralizie administrativă. Se războiesc cu propriii oameni și împart bani către fundațiile prietene”, a spus Avrigeanu.
Călin Gal a vorbit mai întâi despre mazilirea directorului general al DGASPC, Călin Puia, subliniind că aceasta s-a făcut fără respectarea legii: „ca dovadă, la o lună după hotărârea de detașare a directorului Puia, Consiliul Județean vine cu o hotărâre nouă prin care o revocă pe prima. Aștept intervenția Prefecturii și sper să fie la fel de promptă ca în cazul Primăriei Oradea cu nivelul clădirilor”.
Un alt subiect, în completarea afirmației că șefii CJ risipesc inutil bani, a fost cel legat de reorganizarea instituției.
„Voi depune plângere în instanță pentru că reorganizarea a fost făcută cu încălcarea legii. S-a ajuns de la 626 de posturi la 900. Reorganizarea s-a făcut cu încălcarea OUG 63/2010 și a Regulamentului de Organizare și Funcționare a Consiliului Județean. S-a înființat și inclus în noua organigramă Serviciul Arii Protejate, deși există o Ordonanță dată de Guvern în urma căreia CJ nu mai este custode al ariilor protejate. Proiectul privind reorganizarea nu cuprinde motivele concrete care au stat la baza acesteia. Activitatea aparatului CJ nu s-a modificat, iar economie nu s-a făcut. Se vede doar că UDMR, cu anexa ei, PSD, și-a pregătit terenul pentru zilele în care nu vor mai fi la conducerea județului”, a spus consilierul județean Călin Gal.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.