Nervozitatea şi neplăcerile provocate de aceasta se extind tot mai mult, în ultima perioadă. Simptomele tipice sunt iritabilitatea, instalarea timpurie a oboselii, palpitaţiile, starea de nelinişte, ameţeala şi durerile de cap.

Produsele vegetale utilizate de la nuc în scopuri terapeutice sunt frunzele culese în lunile mai-iunie, moment în care conţin un maxim de taninuri, vitamina C, clorofilă, săruri minerale, inazitol, acizi organici, ulei esenţial. Aceste elemente oferă remediilor din frunze de nuc proprietăţi hipotensive, hipoglicemiante, calmante, antiinflamatorii, hemostatice, antiseptice, depurative şi antisudorifice, fiind recomandate în boli precum diabet zaharat, ateroscleroză, litiază renală, candidoză, infecţii strepto şi stafilococice. Frunzele de nuc se folosesc sub formă de infuzie preparată dintr-o linguriţă cu frunze uscate adăugate la 200 ml de apă clocotită. Zilnic, se consumă 2 căni din acest ceai. Un alt remediu recomandat pentru a combate nervozitatea este şi fiertura din frunze de nuc, unde aproximativ 300 g frunze proaspete se fierb în 5 l de apă. Decoctul este turnat apoi în apa de baie, iar efectul deconectant şi liniştitor apare foarte rapid asupra organismului.