Bile albe şi negre la Judeţean: Neurologia funcţionează, în curând şi Ambulatoriul integrat
De la începutul acestei luni Secţia de Neurologie este funcţională la Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean, iar Policlinica de la Staţionarul II se va muta aici în curând. Cu toată deblocarea posturilor, cea mai mare unitate medicală a judeţului are un deficit de cadre de ordinul sutelor. Apar schimbări în bine: după introducerea a trei controale pe zi la bucătărie, bolnavii au parte de mâncare mai consistentă, primind pulpe de pui în locul veşnicelor „aripioare". Curăţenia este menţinută cu eforturi mari, într-o unitate unde sunt 200 de cazuri pe zi şi peste 4.500 de vizitatori pe săptămână.
Secţia de Neurologie este complet funcţională cu 28 de paturi, la etajul opt al Spitalului, o realizare dat fiind faptul că Judeţeanul nu avea o astfel de secţie, în condiţiile în care incidenţa bolilor şi a cazurilor tratate aici este tot mai mare. Aici va fi implementat de altfel proiectul Centrului Stroke care va oferi servicii medicale în cazurile accidentelor vasculare ischemice acute şi o linie de gardă permanentă.
„Dorim să mutăm aici Policlinica din Staţionarul II, care funcţionează în condiţii total improprii. Astfel, vom amenaja un ambulator integrat, în actualul spaţiu al secţiei de Urologie, în partea din faţă a Spitalului" a spus managerul interimar, Carmen Pantiş, care a adăugat că Staţionarul II va fi în continuare menţinut chiar şi în condiţiile mutării Oncologiei, deoarece aici sunt secţii importante care totalizează 240 de paturi, cum ar fi două secţii de Interne, Dermatologie, ORL, Oftalmologie, Chirurgie toracică şi Nefrologie.
Directorul Medical al Spitalului, Călin Hozan a adăugat că recentele deblocări de posturi din sănătate sunt binevenite dar insuficiente. „Avem peste 30.000 de internări anual şi peste 60.000 de primiri în UPU. La noi vin toate cazurile grave, iar necesarul de cadre este la ora actuală de ordinul sutelor" a spus el. Acesta a mai amintit de o prevedere a UE care stipulează că Spitalele de Urgenţă trebuie să deservească o populaţie de 100.000 de locuitori pe o rază de 100 de km şi care trebuie să aibă neapărat o secţie de chirurgie cardiologie intervenţionistă, care acum nu există.
Directorul de îngrijiri medicale, Florin Rob, a relatat că, după deblocarea posturilor, au primit din ţară confirmarea unor medici care doresc să lucreze la Oradea. „Probabil că vor fi direcţionaţi către UPU unde avem în medie câte 200 de cazuri pe zi, recordul deţinându-l anul acesta o zi de luni din august când am avut peste 280 de intervenţii", a spus Florin Rob. Acesta a adăugat că odată cu schimbarea fostei conduceri s-a îmbunătăţit hrana servită internaţilor, aici lovindu-se însă şi de rea-voinţa unor furnizori obişnuiţi să livreze la Spital marfa pe care o refuza toată lumea. „Acum se găteşte la bucătărie în medie pentru 800 de persoane zilnic şi am făcut meniuri care nu se repetă pe durata a cinci zile, atât cât este perioada medie de internare. Se fac de asemenea meniuri diferenţiate în funcţie de afecţiunile pacienţilor" a spus Rob, care adaugă că la bucătăria Judeţeanului se fac acum câte trei controale pe zi.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.