Ceaiul din teci de fasole, excelent pentru diabetici
Decoctul din teci de fasole este un bun diuretic şi are o foarte mare eficienţă în tratamentul diabetului zaharat. Reduce cantitatea de zahăr din sânge, curăţă organismul de toxine şi, mai ales, igienizează rinichii şi căile urinare. Specialiştii susţin că rezultate bune se obţin şi în tratamentul împotriva acumulării de apă în ţesuturi. Ceaiul din teci de fasole măreşte cantitatea de urină, înlăturând astfel excesul de apă din corp, eliminând şi toxinele. Datorită acidului silicic pe care îl conţin, tecile de fasole remineralizează organismul. În cistite (afecţiuni ale vezicii urinare), ceaiul din teci de fasole calmează spasmele, normalizând urinarea. Erupţiile pielii (acneea) cedează după o cură cu fasole verde, folosită ca aliment sau sub formă de ceai preparat din teci uscate. În combinaţie cu alte plante, se poate obţine un ceai folosit în băile împotriva reumatismului. Decoctul şi ceaiul din teci de fasole este recomandat şi în tratamentul împotriva eczemelor, erupţiilor cutanate, acneei şi TBC-ului pulmonar. Ceaiul se prepară dintr-o lingură de teci care se fierb, 15-20 de minute, într-un sfert de litru de apă. Se beau 2-3 ceşti pe zi. În diabet, ceaiul se bea neîndulcit sau îndulcit cu zaharină. Ceaiul se mai poate face şi în modul următor: peste 4 linguri de teci marunţite se toarnă 1 l de apă şi se lasă la macerat timp de o noapte. Dimineaţa, se fierb până ce lichidul scade la jumătate. Această cantitate se împarte în 2-3 porţii şi se bea în cursul unei zile.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.