Cele 206 oase pe care omul le are în organism au în compoziţia lor o proteină pe care se depozitează minerale precum fosforul, siliconul, magneziul ori calciul. Printre mineralele care contribuie la formarea masei osoase se numără:

Calciul - se recomandă între 600 şi 1.000 miligrame/zi; puteţi consuma lapte obişnuit, lapte de soia, iaurt, migdale; 

Vitamina D - transportă calciul de la intestine în sânge; puteţi consuma peşte gras sau ouă, ambele alimente fiind bogate în vitamina D;

Isoflavonoidele - similare estrogenilor, hormoni importanţi pentru rezistenţa oaselor; sunt indicate în special după instalarea menopauzei şi se găsesc în soia, brânza tofu şi în iaurt;

Probioticele - fibre care ajută la absorbţia calciului; se găsesc în iaurturi dar şi în banane, praz, ceapă, mazăre, sparanghel);  

Vitamina K - activează fixarea calciului în oase; se găseşte în spanac şi în broccoli.