Nu folosiți lichide combustibile pentru a aprinde focul! Incendiu la o locuință din Oradea
Pompierii militari orădeni au stins ieri dimineață un incendiu izbucnit, cel mai probabil, din cauza modului greșit de aprindere a focului în sobă, la o locuință din Oradea.
Apelul care a sesizat incendiul a fost făcut, prin 112, în jurul orei 08.45. La adresa indicată de apelant au fost mobilizate echipajele de pompieri militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.
Incendiul a fost stins operativ (în aproximativ 10 minute), în limitele găsite, pompierii militari reușind să împiedice propagarea flăcărilor și să salveze astfel bunuri de o valoare considerabilă.
Ca urmare a producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o utilizarea benzinei pentru aprinderea focului în sobă, au ars un dulap, o ușă și un scaun. Din fericire, nu au existat persoane rănite.
În scopul prevenirii incendiilor specifice acestei perioade, soldate cu pagube materiale și uneori, din nefericire, cu persoane rănite sau chiar cu pierderi de vieți omenești, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” reaminteşte bihorenilor obligativitatea respectării următoarelor măsuri: nu folosiți lichide combustibile (benzină, motorină, diluant, petrol etc.) pentru aprinderea focului în sobe; nu folosiți decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba și evitați supraîncărcarea acesteia; nu folosiți soba decât cu ușița închisă; așezați o tavă metalică în fața sobei, în dreptul ușiței; nu așezați în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile; stingeți focul din sobă înainte de a părăsi locuința; nu adormiți niciodată înainte de a vă asigura că focul din sobă este stins; verificați integritatea aparatelor și mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparați-le cu ajutorul unui specialist sau cumpărați-vă altele noi; nu așezați aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile; nu așezați materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice; decuplați aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuința sau de a adormi; nu lăsați copiii nesupravegheați pe timpul funcționării sistemelor de încălzire (sobe ori aparate de încălzire electrice); coșurile și burlanele de fum trebuie să fie verificate și curățate periodic, iar dacă este cazul, reparate, de către personal specializat.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.