Se lucrează intens la complexul de recuperare pentru copii și tineri cu dizabilități - Şantierul lui Neşu
În 3 iulie s-a împlinit o lună de când Fundația Mihai Neșu a deschis șantierul în Cihei pentru construcția Complexului de recuperare „Sfântul Nectarie” pentru copii și tineri cu dizabilități.
Potrivit Iuliei Maria Băcăran, director executiv Mihai Neșu Foundation, în această perioadă, s-a finalizat infrastructura tuturor aleilor și parcărilor, suprastructura s-a adus la nivel de balast compactat și piatră spartă, s-a turnat fundația și placa armată a bisericii, s-a zidit biserica complexului de recuperare până la cota de trei metri înălțime, s-a trasat, decopertat și s-a început săparea pentru fundația clădirii centrului de recuperare. De asemenea, au fost obținute autorizațiile pentru construirea bisericii, a centrului de recuperare, a aleilor și a parcărilor. Tot în această lună, PS Sofronie, episcopul ortodox al Oradiei, a sfințit piatra de temelie a bisericii, care va purta hramurile Bunavestire și Sfântul Ioan Maximovici Arhiepiscop de San Francisco și Shanghai.
„Reamintim orădenilor, și tuturor celor care doresc să participe prin donații și sponsorizări, că scopul Complexului de recuperare Sfântul Nectarie este de a crea un complex medical caritabil, care să le ofere copiilor și tinerilor cu dizabilități din România șansa la recuperare și integrare prin servicii medicale adaptate nevoilor lor”, menționează directorul executiv al Fundaţiei Mihai Neşu.
Astfel, Complexul de recuperare Sfântul Nectarie va fi un spațiu de tip întreprindere socială integrativă, deschis tuturor oamenilor (cu spațiu de agrement, grădini senzoriale, echitație, piscină, restaurant, spații de joacă, clădire multifuncțională pentru conferințe, petreceri și teambuildinguri), care, prin funcționarea lui și accesarea de către oamenii sănătoși, să susțină întreaga structură medicală aflată în interior pentru copiii și tinerii cu dizabilități.
„Fundația Mihai Neșu a reușit să strângă până în prezent 1.400.000 euro, puțin peste 1/3 din suma totală de 3.600.000 euro estimată pentru construcția întregului complex. Cea mai mare parte din acești bani s-au strâns cu ajutorul oamenilor din toată țara care au donat 2 euro prin sms, iar restul cu ajutorul firmelor care au făcut sponsorizări”, menționează Iulia Maria Băcăran.
Fundația Mihai Neșu solicită ajutorul tuturor oamenilor care doresc să sprijine proiectul lui Mihai Neșu să se implice donând: online, pe site-ul mihainesu.shopia.ro; prin transfer bancar în contul Fundației Mihai Neșu deschis la Banca Transilvania RO63BTRLRONCRT0246793101- cont în lei; 2 euro, prin sms, trimițând cuvântul CRED la nr. 8844 - aceasta este o donație lunară, care poate fi ulterior oprită oricând de donator urmărind instrucțiunile din sms-urile primite.
Firmele sunt invitate să contribuie prin completarea unui contract de sponsorizare de redirecționare a până la 20% din impozitul pe profit, sumă în totalitate deductibilă, pentru că Fundația Mihai Neșu este furnizor de servicii sociale autorizat. Contractul poate fi găsit pe site-ul mihainesufoundation.com, la categoria Cum pot contribui/ Donații în bani &sponsorizări; prin donații în materiale de construcții pentru șantierul complexului, precum: beton, vată bazaltică, polistiren extrudat, plăci OSB, plăci de rigips, plăci de vidiwall, asfalt, tablă fălțuită.
Informații suplimentare legate de sponsorizări se pot afla scriind pe adresa info@mnf.ro sau pe whatsapp, la numărul de telefon 0721-366.252, iar pentru sponsorizări în materiale, puteți să scrieți pe adresa constructiemnf@gmail.com.
Simultan cu activitatea șantierului, Fundația Mihai Neșu își continuă activitatea în cadrul Centrului de recuperare „Sfântul Nectarie”, de pe Strada Dimitrie Cantemir, unde vin la terapii, în regim caritabil, constant, 127 de copii cu dizabilități neuromotorii din 28 de județe ale țării.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.