Finalul jocului 4 din finala cu Steaua l-a găsit pe antrenorul Cristian Achim în culmea fericirii, după ce a repetat succesul din 2016. După un sezon cu urcuşuri şi coborâşuri, CSM CSU Oradea şi-a arătat adevărata forţă în play-off, fază în care nu a lăsat prea multe speranţe adversarilor, reuşind să încheie seriile chiar pe terenul acestora!

„Povestea invizibilă este munca acestor băieți minunați și sângele rece din momentele importante. Acesta este elementul care a făcut diferența între cele două echipe în această finală. Echipa noastră a demonstrat că este campioana României pe merit. Am avut un sezon plin de probleme, de accidentări, de schimbări. Însă am strâns rândurile și datorită acestor băieți suntem din nou campioni. Nu mi-aș fi dorit să ieșim campioni la Oradea. Pe de o parte am trăit această bucurie în urmă cu doi ani, la primul titlu din istoria baschetbalistică a acestui oraș. De această dată mi-am dorit să ieșim campioni cât de repede se poate. Un meci  presupune alte lucruri, iar acum pot să spun că la acea partidă noi nu mai puteam conta pe cel puțin doi jucători (n.r. Mandache şi Ţibârnă), care s-au accidentat și nu cred că puteau fi refăcuți până la ora jocului decisiv. Ba mai mult, suntem într-un domeniu în care atunci când ai o șansă trebuie să te agăți de ea. Dacă nu o faci s-ar putea să nu mai ai o altă oportunitate. Sunt extrem de fericit deoarece am reconfirmat titlul cucerit în urmă cu doi ani. Este un lucru minunat, o senzație extraordinară. Vreau să îi felicit public pe jucătorii mei. Sunt senzaționali", a comentat Achim după meci.

Antrenorul a fost impresionat şi de susţinerea fanilor. „De asemenea, doresc să transmit mulțumiri fanilor, suporterilor noștri. Au rămas alături de noi în pofida problemelor pe care le-am întâmpinat. Asta înseamnă să fii un suporter adevărat. Să fii lângă echipa ta favorită atunci când îi este mai greu. Pentru asta le mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit și au continuat să creadă în noi.

Țin să mulțumesc sponsorilor și finanțatorilor echipei. Aportul lor este imposibil de exprimat în cuvinte. Fără eforturile lor nu am fi aici", a conchis Cristian Achim.