Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea a găzduit Adunarea Generală a AJF Bihor. Pentru prima oară în istoria unor astfel de şedinţe, aceasta a fost onorată cu prezența de către președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, acesta fiind însoţit de către secretarul general adjunct Gabriel Bodescu, managerul Departamentului de scouting, Gheorghiță Geolgău, și managerul de dezvoltare, Ciprian Paraschiv.

Demarată cu o uşoară întârziere, invitaţii fiind reţinuţi la o altă întrunire, şedinţa a demarat prin constatarea întrunirii cvorulului. Astfel, 50 din cei 52 de mebri afiliaţi au fost prezenţi, reuniunea fiind declarată statutară. A fost ţinut un moment de reculegere în memoria unor oameni de fotbal trecuţi la cele veşnice: fostul jucător Cătălin Mănoiu, antrenorului Nicolae Kovacs, preşedintele AJF Hunedoara, Mircea Sârbu şi Gabriel Chiudi, fostul jucător de la Locadin Ţeţchea.

Tinerii jucători, şansa revigorării fotbalului

În alocuţiunea sa, Radu Bitea, preşedintele AJF Bihor, a încercat să sintetizeze principalele aspecte ale primului an de mandat, precum şi ceea ce îşi propune pentru viitor. El a făcut referire la sectorul juvenil, accesarea de fonduri europene, implementarea unor noi reguli cu privire la utilizarea de tineri jucători în Liga a IV-a, şi alte chestiuni care au rol să dezvolte fotbalul judeţean. „Antrenorii de la sectorul juvenil au cea mai dificilă misiune pentru că ei sunt cei care formează viitorul. Tot referitor la acest sector, apreciez deschiderea celor de la Căbeşti care pun la dispoziţie baza sportivă de la Delani pentru organizarea unor trialuri în care să fie selectaţi cei mai talentaţi copii din Depresiunea Beiuşului. Şi, poate cel mai important, faptul că din sezonul viitor echipele din Liga a IV-a vor trebui să utilizeze în permanenţă în teren câte 2 jucători U21 şi unul U19 (junior) faţă de unul U21, regulă care se aplică în prezent”, a declarat Radu Bitea, preşedintele AJF Bihor.

„Simt că mă aflu printre prieteni”

Şi pentru că evenimentul a avut un inivitat precum Răzvan Burleanu, preşedintele FRF a fost invitat să le vorbească celor prezenţi. Burleanu a lăudat iniţiativa AJF Bihor cu privire la obligativitatea utilizării tinerilor jucători. „Ştiind ceea ce faceţi pentru promovarea tinerilor, mă simt aici ca printre prieteni. Este foarte important să dăm tinerilor şansa să joace fotbal şi mă bucur că extindeţi regula U21. Într-o altă ordine de idei apreciez faptul că reapare pe scena fotbalului românesc o echipă precum CAO Oradea, singura formaţie care a câştigat campionatul în două ţări diferite. Prezent fiind la Oradea, am avut întâlniri cu autorităţile locale cu care am discutat, printre altele, despre a deveni parteneri în construirea unui teren sintetic de mari dimensiuni. În final aş dori să vă asigur că nu este ultima dată când vin în Bihor şi nici ultima Adunare Generală la care particip”, a spus preşedintele FRF.

După ce conducerea FRF a fost nevoită să plece, având programată cursa aeriană spre Bucureşti, s-a votat aprobarea afilierii și dezafilierii unor membri după cum urmează: dezafilieri – CSC Paleu, AS Padișul Bihorul Gurani, FC Bihor Legenda 1902 Oradea, Unirea Bratca, Viitorul Popești, AS Voința Ciumeghiu, CF Liberty Ortadea, AS Slovan Valea Cerului, CS Cormoranii Oradea și afilierea – CSC Viitorul Bratca, ACS Voința Ciumeghiu, ACS Slovan Valea Cerului, ACS Progresul Sâniob – Szentjobbi Haladas, ACS CAO 1910 Oradea, Club Atletic Oradea, ACS Victoria Avram Iancu, ACS Zenit Fotbal Oradea.

Valentin Vesa, noul vicepreşedinte AJF Bihor

După ce FC Bihor Legenda 1902 s-a retras din competiţia Ligii a IV-a, postul de vicepreşedinte AJF ocupat de Mircea Fodor devenind astfel vacant, cu acest prilej a fost organizată alegerea unui nou membru în Comitetul Executiv. Cu 38 de voturi pentru, Valentin Vesa de la Vulturul Dobreşti a câştigat duelul cu Marius Cheregi de la CAO Oradea, care a obţinut 10 voturi. A existat şi un moment emoţionant. Ioan Suciu, cel care a muncit în slujba fotbalului bihorean peste 20 de ani, a fost premiat de către preşedintele Radu Bitea.