Anul 2019 se anunță unul cu multe provocări pentru pugiliștii clubului sportiv Basti Box Salonta. Aceştia au reluat pregătirile încă din 4 ianuarie, prima parte a antrenamentelor fiind axată pe factorul fizic.

 

Secţie de box şi la Oradea

Spre sfârşitul acestei luni, mai precis în perioada 25-27 ianuarie, se vor disputa primele meciuri în cadrul turneului internațional „Xixo” din Ungaria. "Ne pregătim apoi pentru cantonament, ca în fiecare an, să profităm de vacanța intersemestrială  pentru a mări capacitatea fizică a boxerilor", a declarat Sebastian Silaghi, preşedintele Basti Box Salonta, care a mai precizat că încă o secţie a CS Bastibox va începe să funcţioneze din data de 14 ianuarie la Oradea. Copiii din oraşul de pe Crişul Repede vor beneficia de antrenamente gratuite, prin parteneriatul cu biserica Greco-Catolică, în cadrul Liceului Greco-Catolic "Iuliu Maniu", sub îndrumarea antrenorilor Florian Ioan, Fugaru Ion și a instructorului sportiv Ban Liviu.

 

O grea pierdere şi multe reuşite

Anul recent încheiat s-a dovedit fast pentru CS Bastibox, chiar dacă a suferit o grea pierdere, când antrenorul emerit Teodor Silaghi a trecut la cele veșnice. Totuşi, clubul a reuşit să treacă peste aceasta și să mențină echilibrul și starea de spirit a echipei Basti Box. "Clubul a reușit să îi cinstească numele antrenorului emerit Teodor Silaghi prin organizarea în perioada 15.12-16.12.2018 a Turneului Internațional „Diamante& Box”, ediția a 5-a – Memorial Teodor Silaghi ediția 1. Un turneu de  anvergură cu participare atât la nivel național cât și internațional, care a avut parte şi de invitaţi, precum multiplul campion naţional Claudiu Râșco, care a reprezentat cu succes România la Jocurile Olimpice de la Sydney din anul 2000,  vice-campion european la box la Tempere (Finlanda) în anul 2000, medaliat cu bronz la Campionatul European de Box din Minsk (Belarus) în 1998 și la cel din Siofok (Ungaria) în 1995; precum şi orădeanul Alexandru Balaj, unul dintre cei mai titrați arbitri de box profesionist din Transilvania", a mai afirmat Sebastian Silaghi. 

Doar la o zi după turneul organizat acasă,  C.S. Basti Box a onorat și invitația colegilor antrenori de la Cluj Napoca prin participarea la Cupa Centenarului, unde Cioară Bogdan la 59 kg cadeți și Vincze Zsolt, 60 kg tineret, s-au clasat pe locul 1, iar Cantor Alexandru a fost finalist.