Stadion: „Francisc Matei”, Beiuș

Spectatori: aproximativ 250

Marcatori: Cătălin Dan 53, Cristian Marcu 56, 62

Cartonașe galbene: Zdrâncă, Rusu, Szatmari, Marcu, Dan, Rotaru, Nica/ Hahău, Ușvat, Cabău, Oraș,

AS: Odobasianu - Balint (81 Hălbac), Szatmari, Merce, Fărcuța (86 Sabău), Rusu,  Cătălin Dan, Zdrâncă (39 Rotaru), Tripe (67 Vidican), Micle, Cr. Marcu (89 Bogdan Dan).

Delegat: Claudiu Borza.

Unirea: Pup - Hahău, Tirla, Moțiu, Cabău, Moce, Oraș, Ușvat, Copăcian, Burescu, Horaniț (60 Bolha).

Antrenor secund: Florian Trip.

Arbitri: Adrian Pop - la centru, Ciprian Fechetea și Radu Bandula - asistenți. 

Observator AJF: Gheorghe Rusu (Șuncuiuș).

Derby-ul din Seria a II-a, Liga a V-a, disputat în Depresiunea Beiușului a opus primle două clasate într-un meci al orgoliilor datorită faptului că echipa din Oșorhei  este compusă doar din beiușeni, în timp ce liderul clasamentului, Unirea Roșia, reprezintă revelația acestui campionat, fără înfrângere până la acest meci.

Revelația acestui campionat însă, Unirea Roșia, și-a decepționat suporterii sosiți la Beiuș. Liderul a avut o prestaţie deosebit de slabă, fapt ce nu știrbește cu nimic însă din victoria categorică a adversarului de joc, unul care a reușit un start fulminant în partea a doua a meciului, care pur și simplu a fost de nestăvilit. După aspectul primei părți în care la un moment dat intervenise „plictisul” în tribunele bine populate, nici cel mai înfocat suporter nu putea anticipa „tăvălugul” reușit de o echipă bine dirijată de omniprezentul Cristi Marcu, care a fost, de departe, jucătorul meciului. O lovitură de cap a reușit Marcu (3) la vinclu, însă Pup a respins în corner, pentru ca „roșienii” să riposteze prin Hahău (4), dar Odobasianu a fost la post. Rusu (15) a „amenințat” cât decât poarta oaspeților, după care repriza s-a stins vizibil, nemaifiind nimic de contabilizat. R. Moțiu (51) a executat tare o lovitură liberă, dar fără șansă, după care gazdele s-au instalat la cârma jocului, în evidență ieșind Cr. Marcu, care a reușit o pătrundere vijelioasă în suprafața de pedeapsă adversă unde a fost faultat, dar, pe fază, centralul Pop a lăsat legea avantajului, fructificată de C. Dan (53), care a deschis scorul (1-0). Golul a destabilizat liderul, iar Cristi Marcu (56) a mărit diferența (2-0) cu o „scăriță” bine gândită, în situație de unu la unu cu portarul advers. Degringolada evidentă din tabăra oaspeților a fost, încă o dată, penalizată de inspiratul Cr. Marcu (62) care a trimis în poartă mingea revenită din bara transversală, stabilind scorul final (3-0). Orgoliul „roșienilor” a răbufnit, însă golul înscris de R. Moțiu (77) a fost anulat pe motiv de off-side, în timp ce Marcu (81) a ratat ocazia prin care putea reuși „tripla”, șutând puțin pe lângă poartă. „Furia” dezlănțuită la poarta beiușenilor a fost stopată de două intervenții eficiente a lui Odobasianu la ocaziile avute de Copăcian (83) și R. Moțiu (85), pe un final tardiv de dominare a liderului, care în această partidă nu a convins la nici un capitol.

PS. Stadionul beiușean s-a ridicat la înălțimea derby-ului așteptat, datorită organizatorului acestui eveniment, cunoscutul cântăreț beiușean Claudiu Borza, care s-a erijat într-un veritabil crainic, fiind apreciat ca atare de publicul prezent. Cei prezenți la tribuna oficială au fost privilegiați datorită prezenței prof. Viorel Codreanu, o adevărată „enciclopedie fotbalistică”, care pe tot parcursul meciului a făcut remarci pertinente, dar și câteva „poante” mult gustate de-a lungul partidei.