O nouă etapă și un alt eșec pentru echipa orădeană de fotbal care înaintea startului sezonului își propunea atacarea promovării. Astfel, la capătul celei de-a treia etape a Ligii a II-a, Luceafărul s-a văzut din nou învinsă, scor 3-2 (2-1) la capătul unui joc în care s-au aflat în superioritate numerică 56 de minute.

Cu toate că au pornit cu gândul să obțină un rezultat pozitiv la Târgu Mureș, iar înaintea partidei păreau a fi motivați în acest sens, „luceferii” nu au reușit să scoată nici măcar o remiză chiar dacă au evoluat cu un om în plus aproape 60 de minute.

Trecuseră doar 3 minute și deja gazdele au intrat în avantaj după o gafă a portarului Began. D. Muntean a centrat, goalkeep-erul orădenilor a greșit, iar Al. Stoica, tânăr fotbalist împrumutat de la Viitorul Constanța, a marcat din 4 metri cu poarta goală. Luceafărul a izbutit să egaleze în minutul 35 la capătul unei acțiuni frumoase în care Goge, excelent lansat de Hergehelegiu, i-a luat fața portarului gazdelor trimițând cu vârful ghetei balonul în plasă. Egalitatea a durat doar două minute pentru că defensiva orădeană a gafat din nou la o fază fixă. Robert Băjan a centrat bine de pe dreapta dintr-o lovitură liberă, iar Paul Iacob a reluat, din careu, cu capul, la colțul lung, profitând de marcajul deficitar făcut de Țegle. Cu toate că se aflau în dezavantaj, bihorenii au început să spere la un rezultat pozitiv după numai un minut. Florin Ilie, fostul jucător al orădenilor, a fost eliminat direct pentru injurii de către „centralul” Sergiu Popa la semnalizarea asistentului Romică Bârdeș. În avantaj numeric, bihorenii nu au produs nimic notabil până la finele primei părți.

În ciuda omului în plus, joc echilibrat după pauză

Omul în plus și cele 15 minute în care Cornel Țălnar și Florentin Petre au putut să le ofere indicații elevilor lor nu au avut efect în repriza secundă. În ciuda faptului că oaspeții au fost mai prezenți în ofensivă, cei care au înscris primii au fost tot mureșenii. Dan Panait a făcut 3-1 în minutul 73 după ce a finalizat cu o execuție de mare rafinament, șut „a la Messi” cu exteriorul pe lângă Began, o pasă excelentă primită pe culoar de la un coechipier. Golul, care trebuia să vină mult mai devreme datorită superiorității numerice, a căzut la ultima fază a meciului. Codoban a șutat excelent de la 20 de metri din poziție centrală, portarul gazdelor a respins cu mare dificultate în dreapta de unde, pe fază, Bedea a trimis în poartă reducând diferența de pe tabelă. Așadar Luceafărul rămâne cu doar un punct după trei etape și, în condițiile obiectivelor discutate înaintea sezonului, rămâne de văzut care va fi reacția conducerii clubului la acest fapt.

În runda următoare, Luceafărul va evolua miercuri, de la ora 18.00, pe Stadionul „Iuliu Bodola”, în compania echipei Dacia Unirea Brăila.

ASA: Fl. Iacob – Băjan, Fl. Ilie, C. Ene, D. Panait – Candrea (cpt.), P. Iacob – D. Munteanu, Al. Stoica (82 Kylien), R. Licu (64 C. Sârbu) – Al. Boiciuc
Antrenor: Laszlo Balint
Luceafărul: Began – Ad. Balea, Cordoş, Al. Iacob, I. Ban – Al. Ţegle, Feher (75 Chiş-Toie) – C. Roşu (cpt.) (51 Bedea), Păcurar (58 Coboban), Goge – Herghelegiu. Antrenor: Cornel Ţălnar