Campionatul European U18 masculin – Divizia B se va desfășura la Oradea în perioada 26 iulie – 4 august 2019. Este cel de-al 7-lea eveniment de acest gen pe care orașul de pe Crișul Repede îl găzduiește începând din 2011.

Capitala Serbiei a găzduit recent tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor Campionatelor Europene de baschet la nivel juvenil. Printre cele 16 turnee cărora li s-a stabilit programul s-a regăsit și cel care se va desfășura la Oradea. La CE U18, găzduit de reședința județului Bihor, s-au înscris 24 de echipe alcătuite din jucători născuți după 1 ianuarie 2001, acestea fiind repratizate în patru grupe.

Selecționata României va face parte din Grupa A alături de naționalele Poloniei, Estoniei, Elveției, Belgiei și Bulgariei. Componența celorlate trei grupe va fi următoarea: Grupa B -  Irlanda, Georgia, Danemarca, Ucraina, Slovacia și Macedonia; Grupa C - Bosnia, Israel, Luxemburg, Cehia, Norvegia și Islanda; Grupa D - Belarus, Suedia, Kosovo, Ungaria, Austria și Portugalia. „Se va juca în sistem fiecare cu fiecare. Primele două clasate în fiecare grupă continuă în grupa valorică 1-8, locurile 3 și 4 vor evolua în grupa valorică 9-16, iar ultimele două clasate în fiecare grupă vor evolua în grupa valorică 17-24. Fiecare echipă va disputa câte opt partide la Oradea. Echipele clasate pe locurile 1, 2 și 3 în clasamentul final obțin promovarea în Divizia A, pentru Campionatul European U18 masculin – ediția 2020. Ultima clasată retrogradează în Divizia C, dacă câștigătoarea celui de-al 3-lea eșalon își manifestă dorința de a participa la nivel valoric superior”, precizează site-ul CSM Oradea.

David Randiș, singurul orădean din naționala U18

Singurul reprezentant al municipiului de pe Crișul Repede în lotul lărgit al selecționatei României U18 este David Randiș. Chiar în aceste zile, în perioada 12-21 decembrie, sportivul se află în cantonamentul naționalei de la Târgoviște unde au fost convocați 30 de tineri baschetbaliști. Tricolorii U18, pe lângă antrenamentele tehnico-tactice, vor susține niște meciuri amicale în compania selecționatelor similare ale Bulgariei și Macedoniei, naționala României fiind împărțită în două (A și B).