Campioana României la baschet masculin s-a calificat în penultimul act al playoff-ului Ligii Naţionale după ce a câştigat şi cea de-a treia dispută cu BC Timişoara. La capătul unui nou duel echilibrat, CSM CSU s-a impus 84-86 (19-15, 20-28, 25-18, 20-25), asigurându-şi locul în semifinale, unde va da peste U BT Cluj, cea mai în formă echipă a momentului.

 

Cristian Achim a început duelul de pe Bega cu Franklin, Mandache, Barnette, Nicoară şi Denison. Uros Lucic a fost lăsat în afara lotului şi de această dată. Bihorenii au avut un start bun de partidă, astfel că după primele patru minute bihorenii conduceau cu 10-5. În următoarele două minute gazdele au izbutit să revină, egalând la 10. Până la finalul primului sfert, doar cu Sean Denison aflat la turaţie normală, roş-albaştrii n-au izbutit să-şi impună jocul, astfel că bănăţenii au terminat în avantaj după primele 10 minute, scor 19-15. Sfertul al doilea a arătat cu totul altfel pentru echipa campioană, Pasalic, venit de pe bancă, oferind un recital în ceea ce priveşte aruncările de la distanţă (4 din 4). În doar trei minute orădenii au trecut la conducere, scor 21-24. După alte două minute ecartul dintre cele două formaţii a ajuns la 9 puncte (25-34), Tudor Costescu, tehnicianul gazdelor, fiind nevoit să solicite timp de odihnă pentru a rupe elenul echipei oaspete. Totuşi momentul bun al bihorenilor a continuat, astfel că CSM CSU s-a distanţat la 11 puncte (29-40). Din păcate au urmat trei minute de secetă astfel că până la pauză timişorenii s-au apropiat la doar patru puncte (39-43).

 

Au gestionat perfect finalul de meci

În sfertul al treilea defensiva orădeană nu a mai funcţionat, astfel că gazdele au izbutit să întoarcă scorul intrând în avantaj în secvenţa decisivă, scor 64-61. În primele 4 minute din sfertul al 4-lea, oaspeţii au revenit din nou în avantaj 68-69, obligându-l pe Tudor Costescu să solicite un nou timp de odihnă. Decizia nu a avut efectul scontat, astfel că orădenii au reuşit să se menţină în continuare în avantaj. Un moment care s-ar fi putut dovedi a fi decisiv s-a petrecut cu două minute înainte de final, la scorul de 73-79 pentru CSM CSU. Arbitrii au dictat fault antisportiv la intervenţia lui Sean Denison şi BC Timişoara a reuşit să se apropie la doar un punct (78-79). Totuşi campionii au ştiut să gestioneze momentul, astfel că s-au menţinut în avantaj până la final. Intervenţia decisivă i-a aparţinut lui Sean Barnette care a reuşit să-l „căpăcească” pe Diaz pe final de meci. Aşadar, victorie şi calificare în semifinale, graţie evoluţiei excelente avute de Barnette şi Zeno (20 depuncte fiecare), unde CSM CSU va da piept cu U BT Cluj în reeditarea duelului din sezonul trecut.

 

BC Timişoara: Komatina 15 puncte (1x3p), Otasevic, Drăguşin 2, Flowers 5, Jeremic 18 (2), Andrieş, Popa-Calotă 22 (1), Păun 2, Diaz 20, Tohatan.

Antrenor: Tudor Costescu.

 

CSM CSU Oradea: Barnette 20 (2), Nicoară 3, Denison 17, Franklin 6 (1), Mandache 5 (1), Zeno 20 (1), Petrişor, Ţîbîrnă 3, Pasalic 12 (4), Nicolescu.

Antrenor: Cristian Achim.